5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

21.gadsimta attiecību problēma: Kāpēc būtu jānogaida, pirms spiest „nosūtīt”

 

Tu par visiem 100% esi pārliecināta, ka vēlies nosūtīt šo ziņu?

No sarakstes līdz ierakstiem sociālajos tīklos, mūsdienu tehnoloģijas ir atvieglojušas mums iespēju runāt par savām jūtām, it īpaši negatīvām – acumirklī un publiski. Tas nereti noved pie neapdomīgām un sliktām sarunām un sirdsāpēm.

Kā gan to novērst, lai neiznīcinātu savas attiecības?

Labākais, ko tu vari darīt, ir brīdi nogaidīt, noskaitīt līdz desmit un tad padomāt, vai tu tiešām vēlies nosūtīt/ publicēt to ziņu. Jūtu uzplūdā tas var būt grūti – atturēties. Taču tas būs izdevīgi ne tikai tev, bet arī cilvēkam, uz kuru tu dusmojies. Pie tam, apstāšanās un padomāšana ir labs ieradums jebkurā situācijā, ne tikai sarakstē. Kad emocijas sit augstu vilni, ir svarīgi ļaut tām norimt. Lūk, kāpēc:

1.Tiklīdz tu to uzrakstīsi, tu nevarēsi paņemt savus vārdus atpakaļ. Un cilvēks var saglabāt tavas ziņas un izmantot tās turpmāk pret tevi. Tu esi gatava sekām?

2.Kādas emocijas raisīja tava atbilde? Tev bija skumji, tu biji aizkaitināta vai stresa stāvoklī, kad saņēmi ziņu? Kāpēc gan neatbildēt tad, kad būsi labākā omā?

3.Tu zini visu situāciju? Katram mēdz būt sliktas dienas. Rakstiskā ziņā ne vienmēr ir iespējams uztvert autora toni. Tā kā nestreb karstu! Labāk precizē, ko cilvēks domā ar savu tekstu. Cilvēki nereti izdara nepareizus secinājumu, kad ātri lasa ziņas.

4.Tava mēle ir tavs ienaidnieks. Nesaki to, ko pēc tam nožēlosi. Nesaki to, kas var kaitēt citam. Pie tam, nedari to sociālajos tīklos, kur nekas nepazūd.

5.Tu esi atbildīga par savu uzvedību. Kad tu dusmojies, apstājies un noskaiti līdz 10. Ja ļoti dusmojies – līdz 100. Tas dod tev laiku un iespēju novērst domas.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.