8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Starptautiskā sieviešu diena 8.martā – svinēt vai nesvinēt?

 

Sabiedrībā pastāv dažādi viedokļi par to, vai vajadzētu vai nevajadzētu svinēt Sieviešu dienu. Vieni uzskata, ka tas ir „padomju laika mantojums”, citi, ka diskriminācija attiecībā pret vīriešiem, bet tie, kas izvēlas svinēt, uzskata, ka tā ir vēl viena diena gadā, kurā var iepriecināt sievietes.

Jāsaka gan, ka mūsdienās daudzi aizmirst Starptautiskās sieviešu dienas patieso nozīmi un izcelsmi. Tā ir starptautiska sieviešu solidaritātes diena, kuru atzīmē lielākajā daļā pasaules valstu. Šajā dienā būtu jāuzsver sievietes loma, tāpēc visām daiļā dzimuma pārstāvēm vajadzētu likt justies priecīgām un novērtētām. Šo sieviešu skaitā nav tikai mamma, māsa vai sieva. Ir jāatceras arī par kolēģēm, pārdevējām veikalā (vai kāds apsveic arī ziedu pārdevējas?), vecmāmiņām un pat garāmgājējām!

Sieviešu dienā sveicēju lomā nav jāiejūtas tikai vīriešiem. Arī sievietes pašas var apsveikt savas draudzenes, māsas, mammas un kolēģes. Taču, protams, galvenie sveicēji ir vīrieši, kuri nereti izvēlas to darīt ar ziediem – tulpēm, narcisēm un rozēm.

Protams, reizēm šķiet, ka tā svētku padarīšana aiziet par tālu, kad uz katra ielas stūra tev veras pretīm reklāma „Apsveic sievietes 8.martā”, „Neaizmirsti nopirkt ziedus”, „Ar ziediem vien nepietiks” utt. Daudzas sievietes patiesi ir tādas, kuras gaida dārgas dāvanas un lielus ziedu klēpjus, lai pēc tam ar to visu varētu dižoties sociālajos tīklos. Saka, ka, ja tu neesi publicējusi savus ziedus sociālajos tīklos, tad tev vispār tādi nav bijuši. Bet, ļauties vai neļauties sabiedrības spiedienam, ir katra paša darīšana.

Tomēr, tie vīrieši, kuri uzskata,ka šī diena nav jāsvin un ka sievieti ar ziediem un dāvanām var iepriecināt jebkurā citā gada dienā, cerams, ka to arī dara. Tukši vārdi un solījumi sievietēm nepatīk. 😉

Ar ko tev saistās Sieviešu diena? Vai Tu to svini?

 

Autors: Dieviete.lv

 

2 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.