6.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Padomi, kā ieviest kārtību drēbju skapī un atbrīvoties no liekajām mantām

 

Kārtīga garderobes revīzija ir process, kas var ievilkties uz ilgāku laiku. To var atlikt līdz pēdējam brīdim, līdz vienā jaukā dienā tu attapsies, ka tev patiesi vairs nav, ko vilkt, bet skapis ir pilns līdz malām.

Ar ko sākt?

Atvēli šim procesam vienu dienu, kurā tev nav nekas cits jādara. Pirms tam pārliecinies, ka mājās ir pāris kastes vai koferi apģērba glabāšanai.

Ja tu seko līdzi aktuālajām modes tendencēm, atceries, kas turpmāko gadu būs aktuāls un prātā paturi šo informāciju, kad šķirosi apģērbu.

Ja mode tev ir vienaldzīga, padomā par dažām universālām apģērba kombinācijām, kuras tu vēlētos redzēt savā garderobē.

Kā sašķirot savu garderobi?

No rīta noskaņo sevi tam, ka atbīvosies no visa liekā. Jā, tev būs šī diena jāpavada starp maisiem un kastēm un tu nogursi, bet pēc tam varēsi lepoties ar sevi.

Pārliecinies, ka telpa un virsmas ap skapi ir atbrīvotas no citiem priekšmetiem, lai tev vieglāk būtu orientēties.

Tev vajadzēs vairākas lielas kastes vai somas, kuras iedalīsim piecās kategorijās: aktīvā garderobe, glabāšana, remonts un ķīmiskā tīrītava, pārdot, atdot/uzdāvināt.

Kā atlīdzību par pūlēm tu saņemsi pārskatāmu garderobi, atbrīvosies no liekajām mantām, putekļiem un atmiņām, ietaupīsi savu vērtīgo laiku un naudu, kuru iztērētu jauna apģērba meklējumos.

Pirmais, kas tev jāizdara – bez bailēm un žēlastības velc ārā no skapja un kumodes maksimāli daudz mantu. Vari tās likt pa taisno uz grīdas un šķirot pa kastēm, atkarībā no kategorijas:

Aktīvā garderobe: Tās ir drēbes, kuras tu valkāsi tuvākos mēnešus. Šeit būs viss ērtais, praktiskais, kvalitatīvais un mīļais. Šajā kategorijā ietilpst viss, kas veido pamatu tavai garderobei. Tas viss ir skaisti jāsaliek un jāizkarina, lai būtu ērti un viegli aizsniegt.

Glabāšana: Šeit liec drēbes, kuras tev patīk un kuras tu regulāri valkā, bet kurām nav pašlaik sezona. Džemperis ar briedīšiem, siltās zeķubikses, termoveļa, vilnas un kašmira apģērbs, siltās šalles, cepures, cimdi ies kastē „ziema”, bet zīda svārki un bikses, vieglas kleitas, sandales un bikini – kastē ar nosaukumu „vasara”. Un tā arī ar citām sezonām un apģērbiem, ko nevalkā bieži, bet valkā (piemēram, svinīgas kleitas).

Remonts un ķīmiskā tīrītava: Tās ir lietas, kuras skapī aizņem vietu, jo ir zaudējušas savu funkcionalitāti, bet kurām var dot otro dzīvi. Šādi rūpējoties par apģērbu un aksesuāriem, tu ne tikai ietaupīsi naudu, bet arī varēsi paturēt sev mīļu lietu. Izmest blūzi tāpēc, ka tai ir notrūkusi poga, vai izmest mīļas kurpes tāpēc, ka tām ir nodiluši pasitņi, ir muļķīgi un bezatbildīgi pret apkārtējo vidi.

Pārdot: Ja tu apģērba gabalu neesi vilkusi 2-3 gadus, saņem drosmi un šķiries no tā. Diez vai tu to nākotnē valkāsi. Ja tas ir labā stāvoklī, pārdod. Atsakies no ieraduma krāt, krāt, krāt…

Atdot/uzdāvināt: Šeit var likt tās lietas, kuras tu pati tiešām nevalkāsi un kuras nav vērts censties pārdot. Bet neizmet! Varbūt kādai tavai draudzenei patīk tas zilais džemperis, kas tev liek izskatīties apaļākai. Uzdāvini viņai to! Daļu apģērba var noziedot labdarībai.

Galvenais atceries: apģērbs ir tikai apģērbs. Nav svarīgi, cik daudz apģērba tev ir nepieciešams, lai tu justos laimīga. Svarīgāk ir pareizi pret to attiekties, rūpēties un glabāt tā, lai to būtu ērti lietot.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.