5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

5 ieradumi, kas piemīt pāriem, starp kuriem ir spēcīga emocionālā saikne

 

Attiecību veiksmes atslēga slēpjas mākā nenovērsties no partnera, kad viņam ir nepieciešama uzmanība, jo tas ir labākais veids, kā izrādīt savu mīlestību. Partnera emocionālais stāvoklis kaut kādā mērā būs atkarīgs no tā, vai tu spēsi viņā ieklausīties…

Pastāvīgi uzziniet kaut ko jaunu viens par otru

Nav iespējams par visiem 100% iepazīt otru cilvēku, un nav svarīgi, cik ilgi jūs esat kopā.Piemēram, tavam partnerim var būt konkrētas atmiņas, ar kurām viņš nedalās. Lai kārtīgāk iepazītu savu partneri, uzdod viņam dažādus jautājumus, ar ko ikdienā nesastopaties. Piemēram:

-Kāda ir tava laimīgākā/ skumjākā bērnības atmiņa?

-Ar ko tu nodarbotos, ja nebūtu kopā ar mani?

-Kam tu tici un kadēļ?

-Kurš cilvēks atstāja spēcīgu iespaidu uz tavu dzīvi?

-Kādi ir tavi mērķi šim gadam un kā es varu palīdzēt tev tos sasniegt?

-Ko es varu darīt, lai mūsu attiecības būtu labākas?

Dalieties ar privātu informāciju

Ļauj savam partnerim uzzināt par tevi kaut ko ļoti privātu. Kaut ko tādu, ko neesi stāstijusi nevienam citam. Piemēram, savus noslēpumus, rituālus, vājības un neveiklos brīžus.

Partneriem, kuriem ir izdevies izveidot ciešu emocionālo saikni, ir sava pieskārienu valoda, un katram pieskārienam ir īpaša nozīme. Savi jociņi, mīļvārdiņi un ķircināšana – tas viss palīdz partneriem satuvināties.

Komunikācija

Komunikācija ir jebkuru attiecību pamatā. Māka klausīties ir dāvana, kuru tu sniedz savam partnerim, jo tu tādējādi veltī viņam savu uzmanību un rūpes. Vēl attiecībās ir arī spēle – jūs labi kopā pavadāt laiku.

Šīm divām attiecību īpašībām ir nozīmīga loma emocionālās saiknes veidošanā. Iztēlojies, ka partneris vēlas ne tikai tevi uzklausīt, bet arī uzlabot garastāvokli un dāvāt prieku. Tu sajūti mīlestību, prieku un atbalstu.

Pāri, starp kuriem ir spēcīga emocionālā saikne, cenšas dalīties priekos ar partneri tik bieži, cik vien tas bieži ir iespējams. Arī strīdu laikā ir jābūt savai devai joku un smieklu.

Kopīga filozofija

Kad tu apkārtējiem stāsti par savām attiecībām, tu runā par jūsu kopīgajām idejām, vērtībām, mērķiem un labajām īpašībām.

Pāri ar spēcīgu emocionālu saikni saprot, ka dzīves gaitā cilvēks var mainīties, bet viņa dzīves vērtības paliek nemainīgas. Abiem partneriem ir jābūt līdzīgām vērtībām, kuras stiprina attiecības.

Izrādi uzticēšanos

Bez uzticēšanās attiecības veiksmīgas nevar būt. Stiprās attiecībās partneri izmantos iespēju parādīt otrajai pusītei savu gatavību sargāt jūtas un attiecības. Nekādas nodevības un otra cilvēka uzticības apšaubīšanas.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.