Attēls: Instagram.com/instafood_ru

Sastāvdaļas:

  • 8 lieli kartupeļi
  • 500 g šampinjonu
  • 2 sīpoli
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 1 ola
  • Sāls un pipari – pēc garšas
  • Ja ir vēlme, var pievienot arī ķiploku

Pagatavošana:

1.Nomizo kartupeļus un izvāra, līdz gatavi. Smalki sagriež sīpolus un sēnes.

2.Eļļā apcep sīpolus līdz tie ir daļēji gatavi un pievieno tiem sēnes. Cepšanas procesā var pievienot sasmalcinātu ķiploku.

3.Bļodā liek izvārītos kartupeļus un saspaida līdz putras konsistencei. Pievieno miltus un olu. Tad pievieno arī sāli un piparus un visu kārtīgi samaisa.

4.No gatavās masas veido 12 vienādus plācenīšus. Katra plācenīša centrā liek aptuveni 2 tējkarotes pildījuma. Aizloka ciet un veido kotleti. Veidot kotletes ir ērtāk ar mitrām rokām, jo tad kartupeļu masa nelīp klāt.

5.Apviļā kotletes miltos no abām pusēm un liec uz iepriekš uzsildītas pannas. Apcep no abām pusēm līdz zeltītai krāsai.

6.Pasniedz ar krējumu.

Labu apetīti!

 

Autors: Dieviete.lv

 

 
0 Komentāru

Komentēt

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?