8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

8 sieviešu vidū izplatītas kļūdas, kuras tiek pieļautas, dodoties dušā

 

Parasta ūdens procedūra var nodarīt lielu kaitējumu tavai ādai, apgalvo portāls „Cosmo.ru”. Viņi apjautāja dermatologus, lai noskaidrotu, kas ir populārākās kļūdas, kuras sievietes pieļauj, dodoties dušā. Cik no tām pieļauj tu?

Tu mazgājies karstā ūdenī

Karsta vanna nodara mazāku kaitējumu ādai, nekā karsta duša. Tas tāpēc, ka vannā ūdens ir „stāvošs”, āda sasilst, bet nezaudē savu aizsargslāni. Dušā ūdens ir tekošs un ar spiedienu, tāpēc ādas aizsargslānis tiek aizskalots. Rezultātā rodas ādas sausums, plaisāšana un kairinājums. Un, ja tu vēl parīvēsies ar dvieli… Pareiza ūdens temperatūra būs pavisam viegli silta, un vispār, jo vēsāk, jo labāk.

Tu mazgājies ilgi

Ja tu izmanto dušas želeju vai jebkādu citu ādu attīrošo līdzekli, nav nekādas vajadzības stāvēt zem ūdens strūklas ilgāk par piecām minūtēm. Iegāji, saziepējies, noskalojies – viss!

Tu mazgājies ar ziepēm

Tu uzskati, ka esi labi nomazgājusies vien tad, kad āda pēc taustes ir sausa? Diemžēl, tas nozīmē, ka tu atūdeņo un atņem tai dabīgo tauku aizsargslāni. Vai nu nomaini ziepes pret dušas želeju ar mitrinošām sastāvdaļām, vai nu uzreiz pēc dušas iezied ādu ar barojošu krēmu.

Tu katru reizi izmanto attīrošos līdzekļus

Patiesībā, ķermeņa netīrības pakāpi mēs pamatīgi pārspīlējam. Ja tu ej dušā divreiz dienā, tad ar attīrošiem līdzekļiem mazgājies tikai vienu reizi. Otrajā pietiek ar noskalošanos.

Tu izmanto asu švammi

Ziepēties vajag ar rokām, nevajag spēcīgi berzēt ādu. Lai atbrīvotu ādu no atmirušajām šūnām, izmanto maigu skrubi vienu reizi nedēļā. Ar to pilnībā pietiks.

Tev patīk gēli ar spēcīgu aromātu

Jā, smaržo tie feini, taču satur arī diezgan daudz ādai agresīvu sastāvdaļu. Labāk izvēlies neitrālus gēlus, ideālā variantā – ar eļļām sastāvā.

Tu mazgā matus katru reizi, kad ej dušā

Tādējādi uz tavas ādas nonāk gan šampūns, gan matu balzams, gan dušas želeja. Tas ādai ir par daudz, it īpaši, ja tā ir sausa un jūtīga.

Tu noslauki ādu

Izkāpjot no dušas, nesteidzies pēc dvieļa. Pa taisno uz mitras ādas uzklāj mitrinošu krēmu. Tādējādi tas labāk tiks galā ar savu uzdevumu.

Lai nevajadzētu slapjai stāvēt vannasistabas vidū, rīkojies šādi: nedaudz nosusini ķermeņa ādu ar dvieli (bet, lai mitrums vēl paliek), uzklāj krēmu vai losjonu, un kamēr tas iesūcas, izdari pārējos darbiņus – iztīri zobus, uzklāj krēmu uz sejas, izžāvē matus utt. Krēms jau būs paspējis iesūkties ādā!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.