5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

9 kļūdas, kuras cilvēki pieļauj, izmantojot dezodorantus un antiperspirantus

 

Pārbaudi, vai tu šos produktus lieto pareizi. Kādas kļūdas cilvēki visbiežāk pieļauj?

Jauc dezodorantu ar antiperspirantu – Antiperspirants mazina sviedru izdalīšanos, bet dezodorants atbrīvo no nepatīkamā aromāta. Antiperspirants sašaurina sviedru dziedzeru kanālos, tāpēc uz laiku svīstam mazāk. Dezodorants tikai maskē nepatīkamo aromātu. Tas neietekmē sviedru izdalīšanās daudzumu un nepadara paduses sausas.

Uzklāj uz mitras ādas – Antiperspirants labāk iedarbojas uz sausas ādas. Neuzklāj to uzreiz pēc dušas vai, ja esi jau sasvīdusi.

Uzklāj uzreiz pēc skūšanās – Labāk dezodorantu un antiperspirantu uzreiz pēc skūšanās neizmantot. Tie var sakairināt ādu, it īpaši, ja sastāvā ir spirts.

Izmanto vairākas reizes dienā – Tāds triks ies cauri ar sauso šampūnu vai skropstu tušu, taču papildus slānis dezodoranta neatsvaidzinās tevi, ja tu neesi ilgāku laiku mazgājusies. To ir jāuzklāj uz tīras un sausas ādas. Ja uzklāsi to pa virsu citam produktam, efektivitāte arī mazināsies.

Uzklāj no rīta – Gan dezodorants, gan antiperspirants ir jāuzklāj vakarā, pirms došanās gulēt. Tajā laikā sviedru dziedzeri ir mazāk aktīvi.

Nemitrina padušu ādu – Tāpat kā visu pārējo ķermeni, arī paduses ir jāmitrina (lai arī cik savādi tas neizklausītos). Tur āda ir ļoti jutīga un bieži tiek pakļauta dažādu ādu sausinošu līdzekļu ietekmei.

Izmanto produktu, kas nav piemērots tavam ādas tipam – Par padušu ādu ir jārūpējas tāpat, kā par sejas ādu. Izvēloties dezodorantu, ņem vērā savu ādas tipu un tās jutīgumu. Cilvēkiem ar jutīgu ādu, lielais spirta daudzums sastāvā un spēcīgais aromāts var raisīt ādas kairinājumu.

Netic dabīgajiem dezodorantiem – Daudzi cilvēki skeptiski raugās uz dabīgajiem dezodorantiem un netic to efektivitātei. Taču tas nav slikts variants tiem, kas maz svīst vai vienkārši vēlas maskēt nepatīkamu aromātu.

Nezina, kā atbrīvoties no dezodoranta traipiem uz apģērba – Baltie traipi rada raizes. Ja vienkārša izmazgāšana veļasmašīnā nelīdz, pamēģini ūdens un citrona sulas šķidrumu (attiecībā 1:1).

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.