4.5 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Recepte: Pavlovas kūkas ar augļiem un ogām

 
Attēls: Dieviete.lv

Izmantojot šo recepti var pagatavot vienu lielāku (aptuveni 23 cm diametrā) vai 7-9 vidēja izmēra kūciņas. Izvēle paša rokās!

Sastāvdaļas:

  • 225 g granulētā cukura
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 4 lieli olu baltumi
  • 1 ēdamk. kukurūzas miltu
  • 200 ml saldā krējuma (35%)
  • 125 ml skābā krējuma
  • 1 apelsīns
  • 250 g svaigu zemeņu
  • 2 kivi

Pagatavošana:

1.Sakarsē cepeškrāsni līdz 140oC.

2.Gatavo bezē – cukuru, citrona sulu un 1 olas baltumu liek bļodā un ar mikseri (uz nelieliem apgriezieniem) puto, līdz sastāvdaļas kārtīgi sajaukušās. Tad pievieno vēl vienu olas baltumu, puto aptuveni 2 minūtes. Tad pievieno atlikušos 2 baltumus un uz lieliem apgriezieniem puto aptuveni 5 minūtes (līdz rodas stingra un spīdīga masa). Kad tas izdarīts, ieputo arī kukurūzas miltus.

3.Ar karoti klāj bezē uz cepampapīra. Izlīdzina tā, lai viedotos vēlamā forma, bet vidū atstāj nelielu bedrīti. Cep 1-1 ½ stundas, līdz bezē kļūst zeltains un kraukšķīgs.  Izslēdz cepeškrāsni un atstāj bezē pilnībā atdzist.

4.Tikmēr gatavo pildījumu – puto saldo krējumu, skābo krējumu un apelsīna miziņu, līdz masa kļūst stingra.

5.Krēmu ar karoti klāj virsū atdzisušajiem bezē. Pirms pasniegšanas liek virsū sagrieztus augļus un ogas (mūsu gadījumā apelsīni, zemenes un kivi, bet izvēlēties var to, kas labāk garšo).

Lai izdodas!

 

Recepti iedvesmojāmies no grāmatas „500 kūkas un deserti”.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.