5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Iemesli, kādēļ zaudēt draugus laika gaitā ir normāli, nevis dīvaini vai slikti

 

Tu baidies zaudēt draugus, ar visiem saviem spēkiem turies pie viņiem, ar šaubām skaties nākotnē… Kāpēc tā notiek?

Laika gaitā mēs maināmies un kļūstam par pilnīgi citiem cilvēkiem – sarežģītākiem, interesantākiem, jaunas vietas un cilvēkus iepazinušiem. Taču, lai tas viss veiksmīgi notiktu, nākas pārtraukt attiecības ar dažiem seniem un ne tik seniem draugiem. Pārmaiņas ne vienmēr ir uz sliktu. Labāk sauksim tās par iespēju uzzināt un iepazīt kaut ko jaunu.

Kāpēc zaudēt draugus laika gaitā ir normāli?

Interešu maiņa – Jo vecāka tu kļūsti, jo vairāk tavas intereses un prioritātes atšķirsies no tām, kas tev bija jaunības garos, un tu spēcīgāk aizsargāsi to, kas tev ir patiesi vērtīgs. Tas viss neizbēgami ietekmēs arī attiecības ar apkārt esošajiem cilvēkiem – tev radīsies konkrēti standarti un cerības, un tu mazāk laidīsi savā dzīvi „garāmgājējus”. Tavā dzīvē ienāks cilvēki, kuri cienīs to, ko tu runā un saki tieši tagad.

Pieredzes gūšana – Jo vecāka tu kļūsti, jo pieredzējušāka esi. Tava pieredze ļauj tev saprast, kā piesaistīt un noturēt sev līdzās tos cilvēkus, ar kuriem tev patiesi ir interesanti un uz kuriem tu vari paļauties. Un ir pavisam iespējams, ka to cilvēku starpā būs arī tādi, ar ko tev vairs nav kopīgu interešu un jūs komunicējat tikai ieraduma pēc. Tādiem ir jāļauj dzīvot sava dzīve.

Pārdomātas attiecības ar apkārtējiem – Jo vecāki mēs kļūstam, jo vairāk mums rodas jaunas tēmas sarunām, jaunām interesēm un vietām, kur vēl neesi bijusi. Tu tiešām domā, ka nebūs cilvēki, kurus tas interesēs? Tieši otrādi! Attiecības ar jauniem draugiem var kļūt daudz interesantākas un piesātinātākas, nekā ar veciem.

Laika trūkums – Jo vecāka tu kļūsti, jo vairāk saproti, ka tev paliek arvien mazāk un mazāk laika izklaidēm. Atkarībā no tavas profesijas un citiem faktoriem, tava dzīve patiesi var pārvērsties par bēgšanu no šķēršļiem pretīm atpūtai. Jebkurā gadījumā tev ir gudri jāplāno sava laiks. Tas attiecas arī uz attiecībām ar cilvēkiem. Agri vai vēlu tu saproti, kurš ir tava laika vērts un kurš – nē.

Neiecietība pret meliem un nepatiesumu – Kad tu biji jaunāka, visticamāk nesaskatīji lielas problēmas melos un liekulībā. Taču, kad mēs pieaugam, pret to visu kļūstam neiecietīgāki. Mēs pārstājam paciest rupjību un melus un cenšamies izvairīties no cilvēkiem, kas to atbalsta.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.