8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Ir noslēgusies 28. Rīgas modes nedēļa

 

Attēls: Publicitātes

Aizvadītās nedēļas izskaņā noslēdzās 28. Rīgas modes nedēļa, kas no 19. līdz 23. martam pulcēja vienkopus starptautisku modes sabiedrību Latvijas galvaspilsētā. RIGA FASHION WEEK laikā norisinājās ne tikai Latvijas un ārzemju dizaineru modes skates, bet arī vairāki profesionāli, radoši un izglītojoši pasākumi.
 
Šajā pavasarī, 2018./2019. gada rudens-ziemas kolekcijām veltītās Rīgas modes nedēļas programma ietvēra tādu Latvijas dizaineru modes skates kā Bergs Privé, Cinnamon Concept, Katya Katya London, NARCISS by Alise Trautmane, Natalija Jansone, Nóló, One Wolf, Picanova, Public Makes Image, Talented, bērnu mode – Paade Mode, Aristocrat Kids un Leny Tomy Factory, kā arī ārvalstu dizaineru Anna K (Ukraina), Diana Arno (Igaunija) un Morfosis (Itālija) skates.

Attēls: Publicitātes

Šīs sezonas Rīgas modes nedēļas pirmajā dienā notika ikgadējā Latvijas Modes un stila gada balvas pasniegšanas ceremonija, kuras laikā tika apbalvoti iepriekšējā gada veiksmīgākie modes industrijas profesionāļi, izvērtējot viņu darbus un sasniegumus gan Latvijas, gan starptautiskajā kontekstā.

Attēls: Publicitātes

RFW atklāšanas pasākums tika organizēts sadarbībā ar Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolu RISEBA, augstskolas Arhitektūras un mediju centrā H2O 6. Šī pasākuma ietvaros bija iespēja vērot Baltijas valstu modes daudzpusību, jo tajā savas kolekcijas prezentēja trīs zīmoli Rebellionaires no Igaunijas, LYLI by Lilija Larionova no Lietuvas un QooQoo no Latvijas. 
 
Baltijas modes federācija, RIGA FASHION WEEK organizators, sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju rīkoja bezmaksas lekciju “Fashion Coin un Blockchain kā jauna modes sistēma”, kuru vadīja blockchain un modes industrijas speciālisti no ASV un Ukrainas. Lekciju apmeklēja vairāki modes dizaineri, blogeri un citi interesenti.
 
28. Rīgas modes nedēļas ietvaros norisinājās arī vairāki profesionāli un radoši pasākumi: veikala BOLD Concept Store jaunajās telpās tika organizēts RFW dizaineru Showroom; turpat dizainere Keta Gūtmane netradicionālā modes skatē prezentēja arī savu jaunāko kolekciju; savukārt zīmols One Wolf rīkoja vēlās brokastis medijiem un iepircējiem savā studijā; urbānistiskā stila zīmols Public Makes Image no Latvijas – prezentēja savu kolekciju neformālā ballītē K. K. fon Stricka villā.

Attēls: Publicitātes

Šīs sezonas Rīgas modes nedēļas laikā tika rīkoti arī vairāki saviesīgi pasākumi. Viens no tiem bija zīmola NARCISS pēc-skates ballīte viesnīcas Radisson Blu Latvija Hotel Skyline bārā. Tā paša vakara turpinājumā viesiem bija iespēja vērot zīmola Reserved modes skati Coyote Fly Lounge Club telpās, kur norisinājās arī šīs Modes nedēļas noslēguma ballīte nedēļas izskaņā. Konceptveikalā Imagehouse tika organizēta ballīte ar pēdējā gada laikā lielu popularitāti guvušo Krievijas zīmolu Walk of Shame un tā dizaineru Andrey Artyomov.

 

Autors: Baltijas modes federācija 27.03.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.