1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Iemācies veidu, kā ikdienā atslābināties – vienkārši un iedarbīgi

 

Daudzu cilvēku ikdiena nav iedomājama bez stresa un saspringuma. Tā dēļ mazinās koncentrēšanās un darba spējas, kā arī pasliktinās kopējā pašsajūta. Pamēģini steidzīgajā ikdienā rast brīdi, lai atslābinātos. Pievērsies sev un dari šādi:

-Apgulies (vislabāk uz grīdas) un pārliecinies, ka visapkārt ir klusums.

-Zem galvas noliec mazu spilvenu, seja pavērsta pret griestiem. Sarullē dvieli un noliec mugurkaula krūšu daļā paralēli mugurkaulam, lai ir sajūta, ka krūškurvis atveras uz sānie;, zem ceļiem paliec sarullētu vingrošanas paklājiņu vai jebkādu citu rullīti.

-Rokas noliec gar sāniem ērtā augstumā un plaukstas paver uz augšu.

-Aizver acis.

-Lēnām un dziļi ieelpo caur degunu, skaitot līdz divi, tad uz sekundi aizturi elpu un lēni, ilgi izelpo (arī caur degunu), skaitot no 3 līdz 5. Atkārto to 2 reizes.

-Turpini elpot lēni un mierīgi.

-Tad iztēlojies, ka guli jūras krastā vai kādā citā sev tīkamā vietā. Prātā vizualizē to.

-Sajūti, kā lēnām atslābst kāju pirksti, pēdas, potītes, apakšstilbi, ceļgali, augšstilbi, gurni, vēders, krūtis, roku pirksti, plaukstas, delnu locītavas, apakšdelmi, elkoņi, augšdelmi, pleci, kakls, zods, vaigi, ausis, pakausis, pārējā sejas daļa, piere un pat mati līdz pašiem galiem.

-Prātā atrodoties sev tīkamajā vietā, ieklausies, kas notiek apkārt. Putni čivina? Strautiņš čalo? Pūš vējš? Šalc jūra? Sisina sienāži? Ieklausies ķermeņa sajūtās – kā viegls vējiņš glāsta ādu, kā saules stari silda, sasmaržo zāli, mežu vai jūru, ziedus… Izbaudi savu prāta ceļojumu, cik ilgi vien vēlies, taču ne mazāk kā 20 minūtes.

-Pēc šāda atslābināšanās seansa tu sajutīsies pavisam mierīga un relaksēta.

Izdevās? Padalies ar savu pieredzi komentāros!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.