9.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

8 labākās dabīgās eļļas tava ķermeņa un sejas ādai

 

Neviens krēms un “brīnumziede” nespēj sniegt tavai ādai tādu labumu, kādu sniedz dabīgās eļļas. Atliek tikai izvēlēties piemērotāko!

Dabīgās eļļas ir neizmērojams vitamīnu un veselīgo skābju avots, kurš baro un ārstē ādu. Patiesībā, dažas pat nav jāklāj uz ādas, lai sasniegtu vēlamo efektu, jo dažas eļļas strādā labāk, kad tās pievieno vannai vai karstam ūdenim, kad gatavo tvaika kompresi.

Kokosriekstu eļļa

Kokosriekstu eļļu var izmantot kā kosmētikas noņēmēju, antibakteriālu līdzekli problemātiskas ādas kopšanai un barojošu masku nagiem. Vēl tā atbrīvo matus no elektrizēšanās, palīdz atbrīvoties no blaugznām un atjaunot novārgušus matus.

Tējas koka eļļa

Dabīgā tējas koka eļļa ir viens no efektīvākajiem līdzekļiem cīņā ar pūtītēm un sejas ādas kairinājumiem. Tā nogalina baktērijas un mazina iekaisumu un apsārtumu. Vienīgais, ar ko jāuzmanās, ir dozēšana. Ja eļļas koncentrācija ir lielāka par 5%, tad pastāv risks pārlieku sausināt ādu. Tā kā, ja tu ikdienā cīnies ar sausu ādu un tās lobīšanos, uzmanies ar tējas koka eļļas lietošanu.

Jojobas eļļa

Īsts vitamīnu kokteilis ādai un patīkams, atsvaidzinošs efekts. Jojobas eļļa padara tavu ādu vizuāli mirdzošāku un veselīgāku. Uzklāj eļļu uz attīrītas ādas dienas vai nakts krēma vietā (bet ne uz ādas ap acīm) un tava āda kļūs skaistāka!

Kaņepju eļļa

Ja tu ikdienā izmanto daudz dekoratīvās kosmētikas un vēlies atrast efektīvu, vienkāršu un lietošanā drošu ādu attīrošo līdzekli, tad pamēģini kaņepju eļļu. Tā lieliski noņem pat noturīgu kosmētiku, netraumējot un neatūdeņojot ādu. Tā ir piemērota aknes ārstēšanai, kā arī apsārtumu mazināšanai. Uzglabāt eļļu vajadzētu ledusskapī, citādi tā ātri zaudēs savas funkcijas.

Makadamijas riekstu eļļa

Šī eļļa ir lielisks līdzeklis sausas, atūdeņotas, sasprēgājušas ādas kopšanai. Novērš ādas iekaisumus un lobīšanos. Mīkstina ādu un padara to maigu, atjauno, tonizē, mīkstina un mitrina. Viegli uzsūcas, padara ādu elastīgu, mīkstu, aizkavē priekšlaicīgu novecošanu.

Lazdu riekstu eļļa

Lazdu riekstu eļļa uzlabo ādas elastību, veicina šūnu reģenerāciju un nostiprina smalko sejas asinsvadu (kapilāru) sieniņas, kā arī ir lielisks ādas mitrinātājs. Tā ātri iesūcas un neatstāj taukainas paliekas uz ādas, kas jo sevišķi svarīgi ir ādai ar noslieci uz taukošanos vai ādai ar aknes problēmām.

Rīcineļļa

Rīcineļļu lieto kā iekšķīgi, tā ārīgi. Tā baro, nostiprina un mīkstina sausu, jutīgu ādu.  Tā arī veicina matu un skropstu augšanu, it īpaši, ja tu to uzklāj uz ādas ar masējošām kustībām un atstāj iedarboties uz pāris stundām.

Avokado eļļa

Avokado eļļa ir piemērota visiem ādas tipiem un veicina sejas un ķermeņa ādas mitrināšanu, ādas elastības un tvirtuma palielināšanu, struktūras izlīdzināšanu un ādas reģenerēšanos, grumbiņu izlīdzināšanos ap acīm un nagu nostiprināšanu un augšanu. Tu vari avokado eļļu pievienot savam ierastajam sejas krēmam vai ķermeņa losjonam.

 

Sagatavots pēc interneta resursiem.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.