1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Kā runāt ar vīrieti, lai viņš sadzirdētu un saprastu tevi

 

Daudzām sievietēm pazīstama situācija: saki mīļotajam kaut ko, bet kā atbildi saņem „aha” un vairs par to nerunā. Viņš it kā piekrita, bet vēlāk pēkšņi izdzirdi: „Tu man neko tādu neteici!” Un viņš pat neizliekas, jo patiesi par iepriekšējo sarunu neko neatceras. Tāpēc portāls „Yourtango” piedāvā padomus, kā ar vīrieti būtu jārunā, lai viņš tevi gan sadzirdētu, gan saprastu.

Apspried tikai vienu tēmu

Ja tu esi noskaņota nopietnai sarunai, izvēlies vienu tēmu, kas tevi satrauc, un runā par to. Ir skaidrs, ka pamata tēmai gribas piekabināt vēl pāris citas, bet ar to tu panāksi tikai vienu – viņš vispār pārstās tevī klausīties un automātiski atbildēs „Jā, Dārgā… Kā teiksi, Dārgā… Aha…”.

Vīrietim ir nepieciešams laiks, lai apdomātu vienu domu, un tikai pēc tam viņš ir gatavs pāriet pie nākamās. Sieviete gan ir spējīga domāt par 10 dažādām lietām vienlaicīgi, un, kā domājam, tā arī runājam. Un, kad mēs tā runājam, mūsu monologu vīrietis dzird kā fona troksni. Vienkārši tāpēc, ka viņš vēl nav paspējis tikt skaidrībā ar pirmo tevis izteikto domu, bet tu jau piedāvā nākamās 10. Viņam vieglāk ir „atslēgties” no sarunas, nekā mēģināt saprast vairākas lietas reizē.

Ņem pauzi

Tu uzdod vīrietim jautājumu, bet viņš klusē. Cik ilgi tu gaidi atbildi? Visticamāk ne ilgāk par minūti. Pēc tam tu vai nu uzdod jautājumu vēlreiz, vai nu sadusmojies un pieprasi, lai viņš vismaz kaut ko atbild. Vai vēl sliktāk, tu sāc uzdod jautājumus no sērijas „Tu vispār dzirdi, ko es saku?”.

Viņš dzird, viņš saprot, vienkārši apdomā atbildi. Dažkreiz jautājumi, uz kuriem tev atbildes šķiet pašsaprotamas, vīrieti iedzen strupceļā. Tas tāpēc, ka viņš pats sev šādus jautājumus neuzdod, un tas  nozīmē, ka gatavas atbildes viņam nav. Tāpēc vienkārši dod viņam nedaudz vairāk laika.

Esi konkrēta

Sievietes runas valoda ir daudz bagātīgāka un krāšņāka par vīrieša. Tāpēc mēs vadām nebeidzamu iekšējo monologu un tāpēc mēs esam spējīgas viegli iesaistīties dialogā „par neko” ar citu sievieti. Ar vīrieti ir citādāk. Lai viņš tevi sadzirdētu un saprastu, nevajag 10 pierādījumus tam, ka tev ir taisnība, nevajag 10 piemērus, nevajag izmantot mājienus. Runā tieši un īsi, jo tad vīrietim būs vieglāk uztvert tevis teikto.

Savaldi emocijas

Ja sarunas tēma tevi satrauc, savaldīties būs grūti, tas ir skaidrs. Pie tam, mēs lieliski paši protam sevi „uzvilkt” sarunas laikā: mēs mierīgi spējam sākt sarunu mierīgi, bet nobeigt ar trauku sišanu. Ja tu „uzvelc” sevi, tad ir skaidrs, ka tas pats notiks arī ar vīrieti. Un tad jau līdz normālai sarunai vairs netikt…

Izmanto ķermeņa valodu

Un izmanto to pareizi. Parasti mēs cenšamies apstēsties sarunu biedram pretīm un skatīties viņam acīs, lai redzētu reakciju, kuru rada mūsu vārdi. Problēma ir tajā, ka, ja mēs gribam no vīrieša kaut ko izvilināt, tas skatiens tiek uztverts kā draudi: tu pieprasi, gaidi ātru reakciju, tu viņu iedzen strupceļā. Tādā veidā tu normālu atbildi uz jautājumu nesagaidīsi. Labāk izdari tā, lai viņš jūtas komfortabli – apsēdies viņam blakus uz dīvāna, paņem aiz rokas… Mierīgā gaisotnē būs vieglāk koncentrēties sarunai.

 

Autors: Dieviete.lv

 

2 KOMENTĀRI

  1. …un auklējies ar to vīrieti kā ar lelli…mjā…gribas jau, gribas, lai tevi uzklausa, tāpēc tāda diplomātija jāievēro. Un, ja neievēro, tad saruna ir kaķim zem astes:)

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.