14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Par skaistām rociņām! Padomi, kā mājas apstākļos uzlabot nagu izskatu

 

Var droši teikt, ka nagi ir katra cilvēka vizītkarte, jo daudzi cilvēki pirmās nopēta tieši rokas. Lai arī kādu darbu tu darītu, zini, ka cilvēki var vērtēt tevi pēc tavu nagu izskata. Ja nevēlies krist kaunā un slēpt rokas, izlasi šos vienkāršos padomus.

Mitrinošs krēms

Tavā somiņā vienmēr ir jābūt mitrinošam krēmam, neatkarīgi no tā, kāds gadalaiks ir ārā. Un, kad to uzklāj uz rokām, neaizmirsti par nagiem. Arī tiem ir nepieciešama barošana.

Izvēlies krēmus, kuru sastāvā ir mandeļu vai argana eļļa, jo tās ir lielisks aizsardzības un barojošo vielu avots tavai ādai un nagiem.

Gumijas cimdi

Nopērc un sāc izmantot! Kad tu mazgā traukus, podu vai kā citādi izmanto ķīmiskus tīrīšanas līdzekļus, vienmēr velc cimdus. Tas novērsīs baktēriju un citu mikroorganismu uzkrāšanos zem nagiem.

Izvairies arī no ilgām vannām, jo arī nagu ilgstoša atrašanās mitrumā, padara tos trauslus un nepievilcīgus.

Regulāri griez nagus

Tam ir jākļūst par ieradumu. Nogriez tos taisni, tad nedaudz noapaļo asās vietas.Vislabāk to būtu darīt pēc vannas vai dušas, kad nagi ir mīkstāki.

Kondicionieris nagiem

Ja tu ikdienu nespēj iedomāties bez skaista manikīra spilgtās krāsās, tad atvēli kādu laiku nagiem arī atpūtai. Lakas vietā uzklāj uz tiem kondicionieri. Arī vienkārši un kopti nagi izskatīsies skaisti.

Kā rūpēties par nagiem mājas apstākļos?

Rīcineļļa. Tai ir jābūt tavā kosmētikas maciņā. Tavi nagi izskatīsies labāk, ja regulāri iesmērēsi tos ar šo eļļu. Pievērs uzmanību arī uzturam. Ikdienā tev ir jāuzņem pietiekami daudz olbaltumvielu, kalcija un dzelzs.

Alveja. Alvejas mīkstajai daļai piemīt atjaunojošas un antibakteriālas īpašības. Nogriez vienu lapiņu un apsmērē ar to nagus un kutikulas.

Majonēze. Tas var šķist savādi, taču, ja tev mājās nav argana vai olīveļļas, bet ledusskapī ir majonēze, var likt lietā to! Apsmērē ar to nagus un kutikulas, un tu jutīsi, kā tavi nagi tiek pabaroti.

Sīpols. Šis ir dabisks līdzeklis, kurš lieliski der nagu stiprināšanai. Ja tie ir trausli un lūstoši, pamēģini likt lietā sīpolu. Smarža, protams, nav patīkamākā, bet rezultāts pārsteidz. Taisi sīpolu sulas kompresi un paturi to uz nagiem aptuveni 15 minūtes.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.