Sastāvdaļas:

  • 800 g maltās gaļas
  • 4-5 saujas rīsu
  • 8-10 gb paprikas (pēc vēlmes)
  • 1 sīpols
  • 1 daiviņa ķiploka
  • Sāls, pipari, garšvielas – pēc gaumes

Pagatavošana:

1.Rīsus liek vārīties aptuveni 8-10 minūtes, pievieno sāli, garšvielas. Kad daļēji izvārījušies, nolej ūdeni un atdzesē.

2.Sīpolu sagriež un apcep uz pannas un pievieno gaļai.

3.Papriku nomazgā, nogriež cepurītes, iztīra vidu.

4.Gaļai pievieno arī garšvielas, sāli, sasmalcinātu ķiploku, beigās pieliek arī rīsus. Masu viegli ar rokām samīca.

5.Ar karoti gaļu pilda paprikā, piespiež (atceries, gaļa cepoties sarausies!)

6.Liek sagatavoto papriku cepamtraukā, tā dibenā ielej nedaudz ūdens un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos. Gatavo aptuveni stundu. Ja pildījums šķiet gatavs, tad var ņemt ārā no krāsns.

Pasniedz ar skābo krējumu, kartupeļiem un dārzeņiem!

Lai labi garšo!

 

Autors: Dieviete.lv

 
0 Komentāru

Komentēt

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?