21 C
Rīga
sestdien, augusts 8, 2020

Recepte: Garneļu risotto

 

Attēls: Instagram.com/instafood_ru/

Sastāvdaļas:

  • 500 g svaigu, notīrītu garneļu
  • 1 tējkarote kukurūzas cietes
  • 1/3 tējkarote sāls
  • ¼ tējkarote maltu melno piparu
  • 3 ēdamkarotes eļļas
  • Lociņi
  • Vārīti rīsi
  • Saldēti dārzeņi (burkāni un zirnīši) vai svaiga paprika – pēc gaumes
  • 3 ēdamkarotes sojas mērces

Pagatavošana:

1.Traukā sajauc garneles, kukurūzas cieti, sāli un piparus. Atstāj uz 10 minūtēm.

2.Uzsilda pannu, uzlej eļļu, liek garneles vienā slānī. Apcep no abām pusēm, pēc tam pārliek atsevišķā traukā.

4.Atsevišķi apcep lociņus. Pievieno rīsus un kārtīgi samaisa. Rīsus izlīdzina pa visu pannu un gatavo pāris minūtes, regulāri apmaisot.

5.Aplej rīsus ar divām ēdamkarotēm sojas mērces un kārtīgi apmaisa.

6.Pievieno gatavus dārzeņus (pēc izvēles) un vēlreiz apmaisa.

7.Tad pievieno gatavās garneles un vēlreiz apmaisa. Nedaudz apcep rīsus, lai tie būtu pietiekami karsti. Tad, ja ir vēlme, pievieno vēl vienu ēdamkaroti sojas mērces. Pasniedz karstu.

Labu apetīti!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your name here
Please enter your comment!