14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Uzlabo pasauli ap sevi! 5 lietas, ko tu vari darīt jau šodien

 

Mainīt pasauli – tā varētu šķist kā neiespējamā misija, taču visas pārmaiņas sākas ar mazumiņu, soli pa soli. Jau šodien tu vari palēnām mainīt savu pasauli ar maziem, labiem darbiem.

Izdari nepatīkamu darbu kāda cita vietā

Mums visiem ir uzdevimi, kurus neciešam, bet tie tāpat ir jāizdara. Padomā, ko visvairāk nepatīk darīt tev tuvam cilvēkam, un izdari to viņa vietā! Padomā, cik priecīgs viņš būs, kad ieraudzīs negaidīti nomazgātus traukus, izgludinātas drēbes vai iztīrītu kaķa kasti. Padarīt kāda cita dienu jaukāku nav nemaz tik grūti. Pēc tādas rīcības vari sagaidīt arī kaut ko līdzīgu.

Sāc sarunu ar kādu cilvēku

Jauka un uzmundrinoša saruna jums abiem var uzlabot omu. Tāpēc pamēģini šodien parunāt ar cilvēku, ar kuru tu gandrīz nekad nekomunicē. Tas var būt pastnieks, kaimiņš, sētnieks, veikala pārdevēja, simpātiskais vīrietis tavā darba vietā… Ja šāda doma liek tev nervozēt, tad vienkārši aprunājies ar draugu, ar kuru ilgu laiku neesi komunicējusi. Tāda saruna var veidot jaunas saiknes vai nostiprināt jau esošās.

Palīdzi svešiniekam

Pievērs uzmanību apkārt esošajiem cilvēkiem jebkur, kur tu atrodies. Ja tu esi kaut ko pamanījusi, rīkojies. Varbūt kādam izkrīt pirkumi no rokām, kādu apšļaksta automašīna, kādam veikalā pietrūkst pāris centi… Neej vienkārši garām. Palīdzi! Pieturi kādam durvis, uzcienā ar kafiju, iedot iztrūkstošos centus. Ar šādu rīcību tu cilvēka dienu noteikti uzlabosi.

Padalies ar saviem talantiem

Dziedāšana, kulinārija, gleznošana, izšūšana, ģitārspēle – tavs talants var būt jebkas. Padalies ar savām prasmēm! Nodziedi kādam dziesmu, uzdāvini savu gleznu, izcep kēksiņus un uzcienā kaimiņus – tu padarīsi pasauli labāku!

Pievērsies tam, kas tev patīk

Ir pienācis laiks pārstāt pārdzīvot par to, ko par tevi domā apkārtējie. Dari to, ko patiesi mīli! Atmet visas šaubas, pārkāp robežas un aizmirsti par savu nepārliecinātību. „Ienirsti” tajā, kas tevi vienmēr ir vilinājis. Tavi sapņi var kļūt par realitāti, ja tu to patiesi vēlēsies. Kāpēc gan nesākt rīkoties?

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.