1.1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Piecas netīrākās vietas tavā mājoklī – laiks uzkopšanai!

 

Pat, ja tu regulāri uzturi savu mājokli kārtībā, regulāri mazgā grīdas un atbrīvojies no atkritumiem, dažās vietās baktērijas uzkrājas vairāk.

Virtuve

Tieši virtuve, nevis vannasistaba, ir netīrākā vieta mājā. Padomā, cik daudz baktēriju atrodas trauku švammēs un lupatiņās. Ir cilvēki, kas tās maina ļoti reti, un tas, protams, ir ļoti nepareizi. Par netīrākajām vietām varētu uzskatīt darba virsmu, griežamos dēlīšus un izlietni. Un pirms ķeries klāt kafijas gatavošanai, ieskaties kafijas automātā. Tā ir lieliska vide pelējumam.

Vannasistaba

Nav nekāds pārsteigums, ka vieta, kur mēs atbrīvojamies no netīrumiem no sava ķermeņa, ir diezgan netīra. Mitruma dēļ vannasistaba ir lieliska vieta, kur vairoties mikrobiem. Netīrākās un mikrobiem bagātākās ir zobu birstes un krānu rokturi. Atceries zobu birsti nomainīt ik pēc trim mēnešiem un krānus regulāri dezinficēt.

Darba vieta

Klaviatūra, viedtālruņi, atslēgas un pildspalvas – tie ir baktēriju magnēti. Pie tam, šos priekšmetus var aizskart daudz cilvēku, kas veicina mikroorganismu “pārvietošanos”. Ieteikums? Pēc iespējas biežāk mazgāt rokas ar ziepēm un mazāk aizskart seju.

Viesistaba

Īsts baktēriju perēklis ir televizora pults. Īpaši neatpaliek arī paklāji. Neaizmirsti novilkt apavus, pirms ieej telpā, regulāri noslauki putekļus no virsmām un vismaz reizi nedēļā izmazgā grīdas un izsūknē paklājus.

Mājdzīvnieka iemīļotas vietas

Iespējams, neviens nepārnēsā mājoklī baktērijas tik labi, kā mājdzīvnieki. Arī viņu ēdiena un ūdens trauciņi ir lieliska vide baktērijām. Riska zonā ir arī viņu rotaļlietas. Ieteikums – regulāri mazgā viņu mīkstās rotaļlietas veļasmašīnā un cietās – ar ziepēm un karstu ūdeni. Arī ēdiena traukus vajadzētu mazgāt regulāri. Tu taču ēd no tīriem traukiem, vai ne? Tā būtu jābūt arī mīlulim.

 

Materiāli rakstam no portāla Homelife.com.au

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.