8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Pret sākumskolas “Taurenītis” reorganizāciju Jūrmalas pašvaldībā iesniegti 329 paraksti

 

Protestējot pret sākumskolas “Taurenītis” reorganizāciju, skolas audzēkņu vecāki Jūrmalas pašvaldībā iesnieguši 329 parakstus. Šodien notika vecāku un domes pārstāvju tikšanās, kurā piedalījās gan pašvaldības priekšsēdētājs, gan vairāki citi deputāti un domes darbinieki, ziņo aģentūra LETA.

“Sanāksme bija konstruktīva un radās sajūta, ka esam sadzirdēti, jo noprotu, ka nākamnedēļ tiks veidota darba grupa, kuras uzdevums būs meklēt risinājumus, lai novērstu skolu reorganizāciju, un kurā iesaistīs arī vecākus. Turklāt, pašvaldības Izglītības un kultūras jautājumu komiteja šo jautājumu rītdienas sēdē tomēr vēl neskatīs, kā tas bija iecerēts pirms tam,” pastāstīja Paegļkalna.

Viņa norādīja, ka vecāku mērķis joprojām ir novērst skolu reorganizāciju, tādēļ priekšsēdētājam tika iesniegti arī savāktie 329 vecāku paraksti. “Mēs saprotam, ka bērnudārzos trūkst vietu, taču esam gatavi komunicēt ar domes pārstāvjiem un kopīgi mēģināt atrast risinājumu. Svarīgi, ka pašvaldība novērtē arī skolas augstos izglītības kvalitātes rādītājus un citus sasniegumus. Mēs sekosim līdzi, lai dotie solījumi tiktu pildīti,” norāda mamma.

Jau tika vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Jūrmalā esošās sākumskolas “Taurenītis” audzēkņu vecākus satrauca pēkšņā ziņa par plāniem skolu pārveidot par bērnudārzu. 

Patlaban sākumskolas 1.-6.klasē mācās 133 bērni un pirmsskolā – vēl 117, taču pašvaldības plāni paredz, ka no 2019./2020.mācību gada “Taurenītis” sāks darboties tikai kā bērnudārzs, paredzot pārejas periodu – 1,5 gadus. Lēmumu dome vēl nav pieņēmusi, un tā esot tikai iecere, kas tiks apspriesta ar skolēnu vecākiem, bet pēc tam ar deputātiem izglītības jautājumu komitejā.

 

Autors: LETA 10.04.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.