2.5 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Tu esi pārāk atkarīga no apkārtējo viedokļa – pazīmes, kas par to liecina

 

Mēs esam apkopojuši „trauksmes signālus”, kuri  norāda uz to, ka tev ir laiks piestrādāt pie pašvērtējuma un ka tev ir jāuzņemas atbildība par savu dzīvi.

Citu vajadzību dēļ tu atsakies no savējām

Ja tev piemīt tā cilvēka reputācija, kurš vienmēr palīdz, nekad nepamet nelaimē, ir kompānijas dvēsele un labākais draugs pasaulē, paanalizē, kādu cenu tu par to maksā. Iespējams, tu pamanīsi, ka visi tev apkārt ir uzsēdušies uz tava kakla, jo tu neatsaki citiem, bet atsakies no savām vēlmēm. Iemācies ik pa laikam pateikt „nē”.

Tu pastāvīgi meklē atzinību

Tu nebūsi apmierināta ar darba rezultātiem, kamēr kāds tevi nepaslavēs. Tas var būt attiecināms gan uz darbu, gan ikdienu. Cel savu pašvērtējumu uz objektīviem rādītājiem, nevis uz apkārtējo atzinības.

Tu centies būt tāda, kādu tevi grib redzēt

Nevajag teikt, ka tev garšo omlete, ja tev tā negaršo. Nevajag teikt, ka labprāt pastrādāsi virsstundas, ja to patiesībā nevēlies. Parādi savu patieso dabu.

Tu pastāvīgi pārliec atbildību par savu dzīvi uz citiem

No vienas puses loģiski: apkārtējie tik spēcīgi ietekmē tavu dzīvi, ka tieši no viņu vārdiem un darbībām ir atkarīgi tavi panākumi un neveiksmes. Taču šādu situāciju diez vai var nosaukt par veselīgu. Nobriedusi personība pati uzņemas atbildību par savu dzīvi un katru rīcību novērtē, ņemot vērā iespējamos riskus un sekas.

Tu ņem tuvu pie sirds apkārtējo cilvēku viedokli, pat, ja tas nav konstruktīvs

Komentārs par tavu profesiju var likt tev aiziet no darba un iet mācīties citur vai arī tu jau krāj naudu plastiskajai operācijai, jo kāds kārtējo reizi pateica, ka tev ir pārāk spics deguns… Atceries, tev apkaŗt nav tikai gudri cilvēki, tāpēc dažus apkārtējo vārdus labāk ir vienkārši ignorēt.

Tu baidies no vientulības

Padari savu viedokli par prioritāru un bailes izgaisīs. Kamēr tu būsi atkarīga no apkārtējo viedokļa, tikmēr tev būs grūti palikt vienai ar savām domām.

Tu baidies darīt kaut ko patstāvīgi

Tu atsakies no svarīga projekta darbā, atliec uz vēlāku laiku hobija vai biznesa idejas un jau esi aizmirsusi, kad pēdējo reizi drosmīgi uzsāki kaut ko jaunu un interesantu. Tevi virza neveiksmes un apkārtējo nosodījuma bailes. Kļūdīties ir normāli. Dažkārt ir jāriskē, lai kaut kas izdotos.

Tu jūties atbildīga par citu cilvēku gaidām

Atkarīgs cilvēks uztver citu cilvēku cerības kā savējās un ļoti baidās tās neattaisnot. Tā arī mēs kļūstam par juristiem, jo vecāki tā grib, ātri tiekam pie bērniem, jo apkārt daudziem tavā vecumā jau ir… Citu gaidas un cerības nav tava problēma.

Tu nespēj pieņemt lēmumu bez apkārtējo viedokļa

Ja tu maini darbu vai dzīvesvietu, ir loģiski lūgt tuvāko cilvēku padomu. Viņu viedoklis palīdzēs saprast visus „par” un „pret” argumentus. Taču, kad runa ir par ikdienišķām lietām, apkārtējo viedokli var uzskatīt par atkarību.

Jebkuru sačukstēšanos tu uzskati par adresētu tev

Kad cilvēki tev apkārt pļāpā un smejas, tev šķiet, ka viņi apspriež tevi. Taču patiesībā lielākajai daļai cilvēku ir vienalga un par tevi viņi pat nedomā. Lūk, tā.

 

Materiāli rakstam no portāla Powerofpositivity.com

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.