1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Kādu labumu organismam sniedz auzu pārslas?

 

Tu savu dienu sāc ar bļodiņu auzu pārslu putras vai arī uzskati tādas brokastis par bezjēdzīgām un negaršīgām? Varbūt tu vēl joprojām atceries, kā bērnībā tev deva putru ēst un teica, ka tā darīs tevi stirpāku? Jebkurā gadījumā, šie vārdi ir patiesi. Auzu pārslu putra patiesi ir viens no labākajiem ēdieniem, ko var izvēlēties brokastīs. Kādēļ putra ir tik laba, noskaidroja portāls „Flytothesky”.

Samazina holesterīna līmeni – Jau sen ir zināms, ka šķiedrvielas veicina labu gremošanas sistēmas darbību, taču, kā izrādās, dažiem šķiedrvielu veidiem ir vēl vairāk priekšrocību. Viena no tām ir spēja samazināt holesterīna līmeni organismā.

Samazina svaru – Auzu pārslas ir barojošas un apgādā organismu ar enerģiju ilgākam laikam. Tādēļ ēst (naškēties) gribas mazāk un notievēt var ātrāk.

Dāvā vairāk enerģijas – Auzu pārslās ir daudz ogļhidrātu, kas apgādā organismu ar enerģiju. Ātrākai sāta sajūtai būtu jāizvēlas rupja maluma pārslas. Tas liks siekalu, kuņģa un zarnu fermentiem strādāt cītīgāk. Auzu pārslās ir arī B un E vitamīni.

Novērš plaušu un sirds saslimšanas – Auzu pārslas satur veselīgos taukus, kuri sniedz labumu asins šūnām un asinsrites sistēmai kopumā.

Satur daudz olbaltumvielu – Aptuveni 8 ēdamkarotēs putras ir 15-20% nepieciešamās olbaltumvielu dienas normas. Un tas ir lielisks variants, ja vēlies mazāk ēst gaļu un tās izstrādājumus.

Palīdz vielmaiņai – Cilvēkam organismam ir nepieciešami 25-30 g šķeidrvielu dienā. Porcija auzu pārslu putras satur 1/5 ieteicamās devas. Šķiedrvielas uztur kuņģa darbību, novērš aizcietējumus un lieliski baro.

Uzlabo ādas stāvokli – Auzu pārslas ir atrodamas daudzos skaistumkopšanas produktos. Un arī mājās var pagatavot lielisku sejas masku vai ķermeņa skrubi.

Satur daudz antioksidantu – Viens no tiem ir avenantramīds (auzu ekstrakts), kuram piemīt labas īpašības. Tas mazina niezi, cīnās ar iekaisumiem un palīdz mazlināt spiedienu.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.