1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Vai jūsu attiecībām ir nākotne? 4 jautājumi, kas to atklās

 

Nav labi, ja tev pastāvīgi ir jādomā par to, vai jūsu attiecības ir dzīvot spējīgas. Daži cilvēki viegli un ātri iemīlas, sadomā perfekto dzīvi un nemaz neaizdomājas par to, ka attiecības varētu arī beigties. Uzdod sev zemāk rakstītos jautājumus, lai saprastu, vai jūsu attiecībām ir nākotne.

Vai jūs abi vēlaties vienu un to pašu?

Lai ilgtermiņā attiecības būtu veselīgas un izdotos, ir svarīgi, ka partneriem ir līdzīgi mērķi, intereses un vēlmes. Protams, jums nav it visā viens otrs jākopē. Jums var nesakrist uzskati par sīkumiem, bet, kad runa ir par lieliem dzīves notikumiem (laulība, dzīvesvieta, bērni, mājdzīvnieki), labāk ir būt uz viena viļņa.

Vai jūsu uzskati par laulību un karjeru sakrīt? Vai jūs vēlaties visu mūžu dzīvot vienā vietā? Ja kaut kādu iemeslu dēļ viedokļi nesaskan, nevajag mēģināt sevi pārliecināt par to, ka tev izdosies pārmācīt partneri. Noliec sevi izvēles priekšā: pieņemt cilvēku tādu, kāds viņš ir, vai arī šķirties.

Vai jūs varat līdz galam atklāties viens otram?

Tu vari partnerim atklāti izstāstīt par saviem pārdzīvojumiem un emocijām? Vai tu jūties komfortabli, runājot par sev svarīgām tēmām? Vai jūs tiecaties dalīties viens ar otru tajā, kas notiek jūsu dzīvēs?

Ja tu jūties neērti, runājot par savām domām, un tu nevari līdz galam atklāties, tu nekad nesasniegsi emocionālo tuvību, kas ir nepieciešama veiksmīgās attiecībās.

Kā jūs risināt konfliktus?

Ja gandrīz nevienu domstarpību jūs nevarat atrisināt bez skandāla, ir vērts aizdomāties par attiecību pārtraukšanu. Kad cilvēki regulāri strīdas un konfliktus risina agresīvā manierē, viņu attiecības pārstāj attīstīties. Tā vietā, lai baudītu laiku, ko pavada kopā, viņi domā par to, kā izvairīties no kārtējā strīda un kā pierādīt partnerim savu taisnību.

Veselīgās attiecībās konflikti tiek risināti konstruktīvas diskusijas veidā un palīdz abiem partneriem kļūt labākiem.

Vai tu vari būt tu pati?

Labākais ilgstošās attiecībās ir tas, ka tev ir tuvs cilvēks, kurš zina tavu slikto pusi, bet tāpat tevi mīl. Padomā, cik bieži partnera klātbūtnē tev ir jāuzvedas ne tā, kā tu vēlētos, lai tikai atbilstu viņa standartiem?

Cilvēki saglabā ilgstošas attiecības (gan romantiskas, gan draudzīgas) tikai tad, ja viņiem viena otra klātbūtnē nav jātēlo.

 

Materiāli rakstam no portāla „Psyhology Today”.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.