1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Tu esi neproduktīvs darbinieks – pazīmes, kas par to liecina

 

Ja tu neesi pārliecināta par to, vai esi labs darbinieks, izlasi zemāk rakstīto. Mēs esam apkopojuši pazīmes, kas varētu liecināt par to, ka ar šādu attieksmi tu drīz varētu palikt bez darba.

Tu regulāri kavē – Ja tu ierodies darbā vēlāk, nekā vajadzētu biežāk kā reizi mēnesī, ir laiks par to nopietni aizdomāties. Ja tu regulāri ieskrien kabinetā, kad kolēģi jau ir pievērsušies darbiem, ir jāsāk mainīties. Punktualitāte ir svarīga un vērtīga īpašība, jo tādiem cilvēkiem var uzticēties.

Tu mehāniski izpildi norādījumus – Neko nevar pārmest, jo tu neslinko. Taču arī slavēt nevar, jo tu dari tikai tik daudz, cik ir nepieciešams, lai tevi neatlaistu no darba. Katrs papildus darbiņš raisa tevī aizkaitinājumu, bet ierastos darbus tu veic, necenšoties optimizēt procesu. Tu nemaz necenties attīstīties, un tas nekādā veidā nevairo tavas panākumu iespējas nākotnē.

Tu strādā lēnāk, nekā kolēģi – Visiem ir līdzīgi pienākumi, bet tu pamanies visu izdarīt pēdējā. Protams, katrā darba vietā ir cilvēki, kuri visu izdarīs daudz ātrāk, uz viņiem nevajag skatīties. Taču, ja tavs temps ir zemāks par vidējo, būtu vērts aizdomāties.

Tu operatīvi atbildi draugiem sociālajos tīklos – Tu atbildi uz ziņām sociālajos tīklos mazāk, nekā piecu minūšu laikā, kopš tās esi saņēmusi. Sociālo tīklu pētīšana var atņemt tev daudz darba laika…

Tu regulāri atprasies – Darba laikā tevi ir grūti sastapt: tu ārstē zobus, aizgāji uz sapulci bērna skolā vai aizskrēji uz aptieku „uz piecām minūtēm”, bet atgriezies pēc stundas.

Tev neuztic atbildīgus darbus – Tev darbā nav vietas stresam, jo tev uztic tikai vienkāršākos un saprotamākos darbus. Kāpēc tas ir slikti? Jo atbildīgus darbus uztic tikai atbildīgiem darbiniekiem, kuri nepievils. Ja tev šādus darbus neuztic, tas nozīmē, ka tu neesi labāko darbinieku vidū. Ja vēlies to mainīt, izrādi iniciatīvu.

No tevis prasa atskaiti par katru mazāko darbu – Priekšniecība vēlas no tevis saņemt ne tikai atskaiti par lielākajiem darbiem, bet arī darāmo darbu sarakstu dienai un nedēļai un informāciju par to, cik daudz laika katrs darbs tev aizņem.

Kolēģi no tevis izvairās – Tev neprasa palīdzību, tevi neaicina uz kolēģu vakariem un smiekli norimstas, kad tu ienāc telpā. Protams, tu uz darbu nāc, lai strādātu, nevis draudzētos, taču mierīgā un draudzīgā atmosfērā strādāt ir vieglāk, nekā saspringtā.

Tev ir nepareizas prioritātes – Tu vari iztērēt veselu dienu, lai izpildītu otršķirīgu darbu, un tad saprast, ka vienam projektam, kuru tu visu laiku atliki uz vēlāku laiku, šodien ir jau nodošanas termiņš.

Tev negribas par savu darbu stāstīt draugiem un ģimenei – Tu izvairies no sarunām par darbu. Tavi tuvinieki par to zina tik maz, ka sāk domāt, ka tu darbojies slepenā organizācijā. Ja darbs tev interesē, vēlmei dalīties iespaidos ir jābūt dabiskai. Parasti apspriest negribas to, kas nepatīk, liek garlaikoties un ar ko nevar lepoties. Ko darīt? Mainīt darbu. Ir nežēlīgi tērēt savu laiku, lai darītu neinteresantu darbu. Atceries, darbā mēs pavadām ļoti daudz laika!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.