1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Triki ar banānu mizu – kādiem nolūkiem to var izmantot?

 

To, ka banāns ir veselīgs, zina daudzi, taču par tā mizas īpašībām daudzi nemaz nav aizdomājušies, tāpēc tā taisnā ceļā dodas uz miskasti. Portāls „Lifehacker” piedāvā vairākus veidus, kā no banānu mizas gūt maksimālu labumu.

Zobu balināšana – Katru dienu 2-3 nedēļu garumā parīvē zobus ar iekšējo banānu mizas pusi, un zobi kļūs nedaudz gaišāki.

Kārpu likvidēšana – Banānu mizas dēļ kārpa ne tikai pazudīs, bet tajā vietā arī vairs neuzradīsies. Uzliec mizu uz kārpas, piestiprini ar marli vai lielu plāksteri un atstāj uz nakti. Veic šo procedūru tiki ilgi, kamēr kārpa nebūs izzudusi.

Pūtītes un grumbiņas – Miza lieliski noderēs sejas ādas kopšanā, jo tajā ir daudz antioksidantu. Tā atjauno, mitrina un baro ādu. Rūpīgi notīri ar mizas iekšējo pusi arī problemātiskās ādas daļas, pēc aptuveni 30 minūtēm noskalo seju.

Sāpju mazināšanai – Parīvē ar banānu mizas iekšējo daļu sāpīgās ķermeņa daļas, un sāpes norimsies.

Banānu miza notievēšanai – Mēs jau zinām, ka banānos ir atrodams kālijs. Bet, vai tu zini, ka vēl vairāk kālija ir banānu mizā? Šī minerālviela ir nepieciešama, ja vēlies zaudēt lieko svaru. Tas paātrina vielmaiņas darbu, tāpēc tu sadedzini vairāk kaloriju, kļūsti aktīvāka.

  • Sajauc gardu kokteili. Nogriez abus banāna galus un pārējo liec blenderī. Pievieno nedaudz kokosriekstu piena, ledus, kanēļa un citas iecienītas sastāvdaļas. Šeit gan jāizmanto dzeltenu mizu, jo tā ir saldāka un piešķir kokteilim izteiktāku banāna garšu.
  • Tēja. Tas ir cits dzeltenās mizas izmantošanas veids. Nogriez galus un vāri mizu aptuveni 10 minūtes. Pievieno nedaudz medus un baudi banānu tēju!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.