1.4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Sporta zāle nepalīdzēs notievēt, ja tu pieļauj vairākas kļūdas

 

Tu jau sen iegādājies sporta zāles abonamentu, bet liekais svars nemaz neplāno atkāpties? Portāls „Lifehacker” ir apkopojis iemeslus, kādēļ tas tā varētu būt.

Tu neseko līdzi uzturam

Tievēšana nav nekāda maģija: kamēr tu neuzņem mazāk kaloriju, nekā patērē, tu nevari atbrīvoties no svara. Ja tu nemaini savus ēšanas paradumus un turpini ēst vairāk, nekā vajadzētu, nevajag gaidīt, ka kilogrami atkāpsies. Ko darīt? Iedarbīgākais veids ir kaloriju skaitīšana.

Tu ēd pārāk daudz veselīgu produktu

Skaitīt kalorijas nav obligāti. Kaloriju deficītu var nodrošināt arī citos veidos. Piemēram, atteikties no rafinētā cukura, pusfabrikātiem, treknas gaļas un līdzīgiem produktiem. Tā tu samazināsi uzņemto kaloriju daudzumu bez stingras uzskaites.

Taču viss nav tik vienkārši. Pat bez kūciņām var uzņemt svaru, regulāri ēdot avokado, sarkano zivi un riekstus. Jā, tie ir veselīgi produkti, bet tie ir arī kalorijām bagāti. Izpēti, ko tu ēd.

Tu uzņem pārāk maz kaloriju

It kā šķiet loģiski: jo mazāk ēd, jo ātrāk tievē. Tāpēc tu maksimāli ierobežo uzņemto kaloriju daudzumu un gaidi, kad uz vēdera sāks spiesties ārā pirmie kubiciņi. Taču tas nemaz nav labi. Tā vietā, lai lēnām un pārliecinoši tuvotos savam mērķim, tu liec organismam badoties. Tam trūkst enerģijas pat organisma pamatfunkciju veikšanai – sirdsdarbībai, ēdiena sagremošanai, mirkšķināšanai utt. Taču organisms prot aizsargāties ar savām metodēm.

Visticamāk tev izdosies atbrīvoties no liekā svara, taču tiklīdz tu nedaudz atslābsi, kilogrami atgriezīsies ar uzviju. Organisms vēlēsies nodrošināties iespējamajām nākotnes stingrajām diētām.

Ko darīt? Atzīsti, ka tievēšana ir maratons, nevis sprints. Vienlīdzīgi ir jāatvēl spēki visiem posmiem, lai tiktu līdz finišam.

Tu neizvērtē slodzi

Tu sāki apmeklēt sporta zāli un tagad domā, ka tev ir visas tiesības ēst kūkas vai treknu cepeti. Taču nodarbības sporta zālē nepatērē tik daudz enerģijas, cik mums gribētos. To, ko tu patērē stundas laikā viegli var atgūt ar vienas bulciņas palīdzību.

Tu esi mazāk aktīva ikdienā

Agrāk tu varēji divas stundas pastaigāties pirms miega un visas brīvdienas vizināties ar velosipēdu. Tagad tu uzskati, ka pietiekami daudz laika pavadi sporta zālē, tāpēc brīvo laiku vari pavadīt uz dīvāna. Muļķības! Dienas laikā ir jāpaliek maksimāli aktīvam. Kaut vai centies biežāk staigāt ar kājām, nevis braukt ar auto.

Tu velti maz laika treniņam

Tas, ka tu katru dienu ej uz sporta zāli, vēl ne par ko neliecina. Ja tu paspēj uztaisīt trīs selfijus, apspriest visus jaunumus ar draudzenēm, bet sesijas beigās tavs ķermenis pat nav sācis svīst, negaidi svara zudumu un muskuļu palielināšanos. Aizej uz pāris treniņiem ar treneri, lai viņš tev sastādītu treniņu plānu. Pie tam, viņš sekos līdzi tam, lai tu mazāk runā un spaidi telefonu, bet vairāk dari to, kā dēļ uz sporta zāli esi ieradusies.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.