8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Vērtīgi padomi tiem, kas vēlas saglabāt laimīgas attiecības

 

Daudzus cilvēkus attiecības neapmierina, jo viņiem trūkst emocionālās tuvības ar partneri. Ja tu vēlies gūt rūpes un uzmanību, sāc dot to pirmā.

Daudzi pāri ir tik ļoti aizņemti ar darbu un bērniem, ka pavada pārāk maz laika vienatnē viens ar otru. Ja ikdiena neļauj tev rīkot iknedēļas randiņus vai doties kopīgā atvaļinājumā, izmanto šos vienkāršos padomus. Tev nebūs jātērē tiem daudz laika un spēka, bet tie var palīdzēt stiprināt attiecības.

Pieskaries mīļotajam cilvēkam

Partneri, kuri jūt otra cilvēka klātbūtni ir daudz pārliecinātāki par otra mīlestību un kopumā arī laimīgāki. Nē, nepietiek ar to, ka tu sēdēsi blakus uz dīvāna. Paņem partnera roku, noliec viņam galvu uz pleca, apskauj… Tās ir mīlestības izpausmes un jūtama klātbūtne.

Neizdari pārsteidzīgus secinājumus

Ja partneris izdarīja kaut ko nepareizu, piemēram, ilgi neatbildēja uz zvaniem vai ziņām, necel traci. Laimīgi pāri no nelaimīgiem atšķiras ar to, ka atšķirīgi uztver un interpretē partnera rīcību.

Tie, kas attiecībās ir nelaimīgi, uzskata, ka jebkura partnera novirze no normas ir viņa trūkums, nevis radušās situācijas sekas. Ja cilvēks neatbild uz zvanu, tas nenozīmē, ka viņam ir vienalga. Iespējams, viņam vienkārši ir daudz darbu. Pirms sākt viņam lasīt morāli, padomā par viņa rīcības iemesliem.

Pavēro strīdus no malas

Kad kārtējo reizi strīdēsieties, iepauzē un palūkojies uz situāciju no trešā cilvēka skatpunkta. Kā šis cilvēks izturētos pret jūsu konfliktu? Kādu labumu viņš varētu „izvilkt” priekš jums abiem? Tāda aizdomāšanās pozitīvi iespaido attiecības.

Pieraksti, par ko tu partnerim esi pateicīga

Sāc ar to, ka reizi nedēļā pierakstīsi dažas mīļotā cilvēka rīcības, kuras palīdzēja stiprināt jūsu attiecības. Pēc tam pieraksti, ko labu nedēļas laikā esi darījusi tu. Lūdz, lai arī partneris veic šādus pierakstus. Vairojiet pateicību! Ne tikai to pierakstiet, bet arī pasakiet skaļi partnerim.

Pieņem komplimentus

Cilvēkiem ar zemu pašvērtējumu var būt grūti noticēt tam, ka viņus patiesi kāds mīl. Tāpēc viņi skeptiski izturas pret partnera izteiktajiem komplimentiem, lai izvairītos no iespējamās šķiršanās vilšanās sāpēm. Tāda izturēšanās var aizbiedēt partneri. Nākamreiz, kad viņš tev izteiks komplimentu, pasmaidi un pasaki „paldies”.

Sviniet nelielus sasniegumus

Kad mīļotais cilvēks tev stāsta par saviem dienas panākumiem, priecājies par to. Uzdod jautājumus, lai viņš ar vēl lielāku prieku var tev visu izstāstīt un no jauna prātā izdzīvot tos brīžus. Pateicoties tādai attieksmei, abi partneri priecājas par saviem un otra panākumiem vēl vairāk. Tas stiprina attiecības.

 

Materiāli rakstam no portāla „Yourtango”

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.