3.8 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Vesela sirds, vesela Latvija – īpašs projekts valsts simtgadē

 

Vēl aizvien sirds un asinsvadu slimības ir biežākais mirstības cēlonis ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā. Vairums cilvēku savai veselībai bieži pievērš uzmanību tikai akūtos gadījumos un cīnās ar dažādu slimību izraisītām sekām. Lai iesaistītu sabiedrību sirds veselības veicināšanas aktivitātēs un pievērstu uzmanību saslimšanas riskiem, visu maija mēnesi “Euroaptieka” īsteno sociālu projektu “Sirds veselības skola”, aicinot Latvijas iedzīvotājus bez maksas izmērīt asinsspiedienu, cukura un holesterīna līmeni asinīs, kā arī noteikti ķermeņa masas indeksu (ĶMI).

“Sirds un asinsvadu slimību īpatsvars Latvijā patiešām ir kritiski augsts, turklāt aizvien vairāk gados jaunu cilvēku, kuri biežāk pakļauti stresam, pārmērīgai alkohola lietošanai, mazkustīgam dzīvesveidam un smēķēšanai, piemeklē dažādas sirds kaites. Gluži tāpat kā pārbaudīt mašīnai eļļu un motoru, arī par sirds veselību ir jārūpējas regulāri, tieši tādēļ visu maiju aicinām iedzīvotājus pārbaudīt savu veselības stāvokli un saņemt farmaceita konsultācijas veselības uzlabošanai,” skaidro “Euroaptieka” valdes priekšsēdētājs Ivars Nelsons.

Kā stāsta Ivars Nelsons, šis gads “Sirds veselības skolas” iniciatīvai ir īpašs, jo, gaidot mūsu valsts simto gadskārtu, šis projekts tiek aizvadīts simtgades zīmē. “Mūsu aptiekās farmaceiti ne tikai fiksēs iedzīvotāju sirds veselības rādītājus, bet arī atzīmēs Latvijas iedzīvotāju sirdspukstu skaitu mūsu valsts simtgades gadā, šos iedzīvotāju sirdspukstus pievienojot mājaslapai, kurā varēs sekot līdzi sirdspukstu skaitam dažādos Latvijas reģionos. “Euroaptiekas” mērķis ir gan aktualizēt jautājumus par sirds veselību, gan arī, fiksējot sirdspukstu skaitu, radīt sirsnīgu dāvanu mūsu valstij tās simtgadē,” norāda “Euroaptieka” valdes priekšsēdētājs. Lai iepazītos ar to, cik daudz sirdspukstu pievienoti dažādos Latvijas reģionos, apmeklē vietni veselilatvijai.lv.

Kā pievienoties sirds veselības iniciatīvai?

Veikt sirds veselības mērījumus –izmērīt asinsspiedienu, cukura un holesterīna līmeni asinīs, kā arī noteikti ķermeņa masas indeksu un sirdspukstu skaitu – visa mēneša garumā būs iespējams 12 “Euroaptiekās” Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Daugavpilī, Rēzeknē un Valmierā. Vairāk par pārbaudes iespējām uzzini https://ej.uz/sirdsveselibasskola.

“Euroaptieka” atgādina: Tava sirds mīl citas sirdis, mīli savu sirdi arī Tu – pārbaudies pats un aicini pārbaudīties arī savu mīļos. Tikai vesels Tu vari palīdzēt saviem mīļotajiem cilvēkiem, tikai vesels Tu vari padarīt Latviju labāku! Seko līdzi sirds veselības mēneša notikumiem, veic pārbaudes un pēc mērījumu veikšanas pievieno fotogrāfijas Facebook un Instagram kontos, izmantojot mirkļbirku #veselasirdsveselalatvija.

 

Autors: Euroaptieka 03.05.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.