8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Mirdzošas ādas noteikumi: kā rūpēties par sejas ādu 20, 30, 40 un 50 gadu vecumā

 

Sejas ādas kopšana 30-40 gadu vecumā

1.Pievērs uzmanību pikmentācijai

Nelīdzens ādas tonis ir izteikta vecuma pazīme, kas var piedēvēt vairākus liekus gadus. Ar vecumu pikmentācija parādās arvien biežāk, tāpēc ir svarīgi uzturēt līdzenu ādas toni. To var panākt, lietojot balinošos krēmus, maskas un maigus skrubjus. Ideālā variantā gan vajadzētu konsultēties ar kosmetologu. Un neaizmirsti arī par krēmiem ar SPF.

2.Centies neizmantot produktus uz spirta bāzes

Spirts izšķīdina un noskalo ādas dabīgo tauku slāni. Kad taukvielu ir daudz, spirtotie līdzekļi var būt noderīgi, taču ar vecumu tauku dziederi strādā mazāk aktīvi. Dabīgais tauku aizsargslānis ir nepieciešams, jo tas mitrina ādu un pasargā to no apkārtējās vides ietekmes: augstas un zemas temperatūras, vēja, saules utt. Vecumā „pēc 30” ir jāizvairās no produktiem, kuru sastāvā ir spirts.

3.Sāc lietot pretnovecošanas līdzekļus

Piemēram, krēmus un serumus ar retinolu sastāvā. Retinols stimulē kolagēna sintēzi un pat spēj mazināt jau esošās grumbiņas. Taču šādiem līdzekļiem ir arī blakusefekti. A vitamīns var veicināt ādas kairinājumu un palielināt jutīgumu, tāpēc šādus līdzekļus drīkst lietot tikai uz nakti. Atkal, lai precīzi noteiktu to, kas derēs tieši tev, ir vērts konsultēties ar kosmetologu.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.