1 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Ja vēlies ātrāk izaudzēt garus matus – 7 noteikumi, kas jāievēro

 

Izaudzēt garus matus pēc īsa griezuma nav vieglākais uzdevums. Mēneša laikā mati izaug vidēji par 1-2 centimetriem, tomēr daudzas sievietes tāpat domā, kā šo procesu paātrināt.

Matu augšanas tematu apvij dažādi mīti. Piemēram, „jo retāk mazgāsi matus, jo ātrāk tie augs” vai „ja valkāsi cepures un lakatus, mati augs lēnāk”. Patiesībā, matu augšanas ātrums ir atkarīgs no ģenētikas, tomēr nedaudz paātrināt šo procesu ir iespējams.

Pareizs uzturs. Ja tu vēlies, lai mati aug ātrāk un ir spēcīgāki, iekļauj savā ēdienkartē produktus, kuros ir daudz olbaltumvielu.

Neaizmirsti par vitamīniem. Tagad jebkurā aptiekā ir nopērkami vitamīni matu stiprināšanai un augšanas veicināšanai. Matiem ir nepieciešami B grupas vitamīni, kā arī kalcijs, magnijs, cinks un varš. Starp citu, daudzi no šiem mikroelementiem ir atrodami tumšajā šokolādē.

Izmanto šampūnu ar keratīnu. Mati sastāv no keratīna. Lai tos stiprinātu, dod tiem vairāk keratīna. Tādā veidā tu rūpēsies par pašu matu un arī tā garumu. Dod priekšroku profesionālajai kosmētikai.

Regulāri aplīdzini matu galus. Kā? Tikko ataudzēju garumu un jau jāgriež nost? Jā, jo sašļeltie matu gali paši neizzudīs. Ja mats jau ir traumēts, tas šķelsies tālāk, kas nozīmē, ka pēc ilgāka laika tev būs jānogriež vēl vairāk. Ideālā variantā, ja tu mēģini izaudzēt garus matus, frizieri apmeklē reizi 3-5 mēnešos. Ko darīt, ja mati sāk šķelties jau ātrāk? Izmanto speciālos līdzekļus, kas uz laiku „salīmēs” galus un novērsīs to tālāku šķelšanos.

Aizmirsti par lētiem matu ieveidošanas līdzekļiem. Lētie līdzekļi satur ne tikai silikonus, bet arī citus polimērus, piemēram, akrilātus. Vieglie silikoni izskalojas ar parastu šampūnu, bet ar akrilātiem ir citādāk. Šie polimēri ātri vien uzkrājas galvas ādā, līdz ar to arī pie matu saknēm, aizsprostojot ceļu skābeklim.

Veic galvas masāžu. Maiga galvas ādas masāža veicina asins pieplūdi mata sīpolam. Tas stimulē matu augšanu. Katru reizi, kad mazgā matus, pamasē galvas ādu ar pirkstu galiņiem – apvieno patīkamo ar lietderīgo.

Nopērc zīda spilvendrānu. Ne pats acīmredzamākais ieteikums, bet sava loģika tur ir. Visbiežāk spilvendrānas tiek veidotas no kokvilnas, taču tas matiem nav draudzīgākais materiāls. Zīds daudz mazāk berzējas gar matiem, kas nozīmē, tie tiek mazāk traumēti, ir spīdīgāki un mazāk šķeļas.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.