15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Labdarības akcijā aicina ziedot patversmju dzīvnieku gaišākai ikdienai

 
Attēls: Publicitātes

Šonedēļ sākas labdarības akcija Pērc, ziedo, pabaro, kuras laikā Rimi Latvia sadarbībā ar Mars Inc.aicina ziedot pārtiku vai aksesuārus tiem dzīvniekiem, kuri savu ikdienu pavada 20 patversmēs visā Latvijā. Lai visi patversmēs dzīvojošie dzīvnieki būtu paēduši mēneša garumā,šogad mērķis ir palīdzēt vēl vairāk nepieciešams saziedot teju 23 tonnu barības.

“Patversmēs nokļuvušie dzīvnieki par pašvaldības līdzekļiem tiek uzturēti divas nedēļas, pēc tam barība un viss pārējais dzīvniekam nepieciešamais tiek iegūts no privātiem ziedojumiem. Patversmē Ulubele pastāvīgi uzturas ap 400 dzīvnieku, un to skaits pēdējos gados vairs nesarūk. Turklāt katru dienu barošanai tiek izmantots no 100 līdz pat 200 kg pārtikas. Jau pagājušo gadu šī labdarības kampaņa mums palīdzēja ietaupīt pārtiku un iztikas līdzekļus uz pusotru mēnesi, tādēļ arī šogad ceram uz līdzcilvēku atbalstu, ziedojot ar domu – lai pagaidu mājas četrkājainajiem draugiem ir pēc iespējas patīkamāks posmspirms nonākt pie īstās ģimenes!” stāsta dzīvnieku patversmes Ulubele vadītāja Ilze Džonsone.

Dzīvnieku ceļš līdz patversmei ir dažāds– saimnieka nevēlēšanās uzņemties atbildību par mazajiem ķepaiņiem, dzīvnieciņa aizklīšana no mājām vai tā dzīve uz ielas jau kopš dzimšanas. Tomēr nemainīgi pastāv cerība, ka patversme ir tikai viens no dzīves posmiem pirms nokļūšanas pie mīlošas un gādīgas ģimenes. Četrkājaino draugu pārtika, dažādi aksesuāri vai spēļmantiņas lielākoties tiek nodrošinātas ar līdzcilvēku palīdzību un dzīvnieku uzturēšanai atvēlētie līdzekļi ir ierobežoti. Tieši tāpēc esam uzstādījuši īpaši augstu mērķi – lai visu 20 patversmju dzīvnieki no dažādām Latvijas pilsētām būtu paēduši vienu mēnesi, aicinām iesaistīties labdarības akcijā, lai kopā patversmēm ziedojumos uzdāvinātu 19,1 tonnas barības suņiem un 3,7 tonnas barības kaķiem.Arī Rimi, atbalstot akciju, ziedos vienu tonnu privātās preču zīmes Nutribalance suņu un kaķu barību, lai pēc kampaņas beigām kopā ar pircēju ziedojumiem palīdzētu 20 dzīvnieku patversmēm visā Latvijā.

“Šī labdarības akcija ir lielisks veids, kā apvienot patīkamo ar lietderīgo. Veicot savus ikdienas pirkumus aicinām ziedot arī dažādus produktus, piemēram, barību, kaķu smiltis, ēšanas traukus vai aksesuārus, arī patversmē mītošajiem dzīvniekiem. Akcijas laikā ziedotos produktus būs iespējams atstāt Rimi un Supernetto veikalos izvietotās ziedojumu kastēs,” skaidro Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Preisa.

Labdarības akcija Pērc, ziedo, pabaro Latvijā notiek jau otro gadu, un tās mērķis ir palīdzēt Latvijas dzīvnieku patversmēm. Labdarības akcijai var ziedot Rimi un Supernetto veikalos visā Latvijā speciālajās ziedojumu kastēs. Tāpat šogad labdarības akcijas ietvaros dzīvnieku mīļi ir aicināti iesaistīties Triks pret kārumu izaicinājumā, sociālajos medijos daloties ar foto vai video, kur tavs mīlulis apmaiņā pret kādu triku iegūst kārumu. Izmantojot mirkļbirku #percziedopabaro, labdarības akcijā un izaicinājumā piedalīties aicini arī draugus, ģimeni un paziņas.Par katru foto ar šo mirkļbirku, akcijas partneris Mars Inc. patversmēm ziedos vienu 100g Whiskas mitro kaķu barību paciņu.

 

Autors: Rimi Latvia 09.05.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.