2.2 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Laura Rizzotto šovakar cīnīsies par iekļūšanu Eirovīzijas finālā

 

Šovakar “Altice Arena” Lisabonā noritēs 63. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa otrais pusfināls, kurā par iekļūšanu finālā Latvijas pārstāve Laura Rizzotto spēkosies ar konkursa dalībniekiem no Norvēģijas, Rumānijas, Serbijas, Sanmarino, Dānijas, Krievijas, Moldovas, Nīderlandes, Austrālijas, Gruzijas, Polijas, Maltas, Ungārijas, Zviedrijas, Melnkalnes, Slovēnijas un Ukrainas. Pusfināls tiešraidē pulksten 22:00 pēc Latvijas laika būs vērojams LTV1, savukārt jau pulksten 21:30 iesildīties Eirovīzijai varēs ar Magnusa Eriņa vadīto diskusiju “Eirovīzijas formula”, kurā piedalīsies pieredzes bagātais mūzikas producents Kaspars Ansons, kā arī mūziķis Intars Busulis.

Šovakar dalībai finālā, kas notiks sestdien, 12. maijā, kvalificēsies desmit dziesmas. Kopumā TV šova ietvaros redzēsim 18 dziesmu priekšnesumus. Dalībnieki uzstāsies šova producentu, portugāļu raidorganizācijas RTP, noteiktajā secībā.

1. Norvēģija – “That’s How You Write a Song”, Alexander Rybak

2. Rumānija – “Goodbye”, The Humans

3. Serbija – “Nova Deca”, Sanja Iliã & Balkanika

4. Sanmarino – “Who We Are”, Jessika feat. Jenifer Brening

5. Dānija – “Higher Ground”, Rasmussen

6. Krievija – “I Won’t Break”, Julia Samoylova

7. Moldova – “My Lucky Day”, DoReDos

8. Nīderlande – “Outlaw In ‘Em”, Waylon

9. Austrālija – “We Got Love”, Jessica Mauboy

10. Gruzija – “For You”, etno džeza grupa Iriao

11. Polija – “Light Me Up”, Gromee feat. Lukas Meijer

12. Malta – “Taboo”, Christabelle

13. Ungārija – “Viszl?t Ny?r”, AWS

14. Latvija – “Funny Girl”, Laura Rizzotto

15. Zviedrija – “Dance You Off”, Benjamin Ingrosso

16. Melnkalne – “Inje”, Vanja Radovanoviã

17. Slovēnija – “Hvala, ne!”, Lea Sirk

18. Ukraina – “Under the Ladder”, Mélovin

Kad visas 18 otrā pusfināla dziesmas būs izskanējušas, tiks parādīts minūti garš fragments no Francijas, Vācijas un Itālijas priekšnesumiem, kas tika ierakstīts vakar ģenerālmēģinājuma laikā. Atgādināsim, ka vienu no vakar aizvadītajiem diviem ģenerālmēģinājumiem jau vērtēja starptautiska žūrija, kuras balsojums šovakar veidos pusi no otrā pusfināla rezultātiem. Profesionālās žūrijas balsojums starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā veido 50% no rezultātiem. Otrus 50% veidos 18 otrā pusfināla dalībvalstu skatītāju balsojums, kā arī skatītāju balsojums no trim “lielā piecinieka” valstīm – Francijas, Vācijas un Itālijas.

Atgādināsim, ka pirmajā pusfinālā tiesības piedalīties finālā izcīnīja desmit valstis – Austrija, Igaunija, Kipra, Lietuva, Izraēla, Čehija, Bulgārija, Albānija, Somija un Īrija, – un neviena no šīm valstīm šovakar nevarēs balsot par potenciālajiem finālistiem. Šovakar balsot varēs tikai otrā pusfināla dalībvalstis, kā arī Francija, Vācija un Itālija, kurām dalība finālā ir garantēta bez piedalīšanās pusfinālā.

Latvijas pārstāves un Latvijas delegācijas gaitām Portugālē var sekot līdzi tiešsaistes dienasgrāmatā https://ltv.lsm.lv/lv/izklaide/eirovizija//, kā arī Latvijas Televīzijas un konkursa “Supernova” sociālo tīklu kontos.

 

Autors:  LETA 10.05.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.