6.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Recepte: Tomātu zupa ar baziliku

 

Šīs zupas maigā garša un lieliskais aromāts patiks daudziem!

Sastāvdaļas:

  • 2 sīpoli
  • 6 daiviņas ķiploka
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 800 g tomātu savā sulā
  • ½ l dārzeņu buljona
  • 1 tējkarote cukura
  • ½ tējkarote sāls
  • ½ tējkarote melno piparu
  • 200 ml saldā krējuma
  • Zaļā bazilika buntīte
  • 2 ēdamkarotes kaltētu garšaugu
  • Maizes sausiņi

Pagatavošana:

1.Sīpolus smalki sagriež un apcep eļļā. Kad tie kļūst mīksti, pievieno sasmalcinātu ķiploku un cep vēl 2 minūtes.

2.Tomātus liek blenderī un sablendē līdz putras konsistencei. Tad pievieno sīpolus, ķiplokus, buljonu un sablendē vēlreiz. Tad lej visu katlā, pievieno sāli, cukuru, piparus un garšaugus. Vāra aptuveni 15 minūtes.

3.Pielej saldo krējumu, pievieno sasmalcinātu baziliku. Samaisa, nogriež uguni līdz minimumam un vāra vēl 2-5 minūtes.

4.Pasniedz ar sausiņiem un rotā ar bazilika lapiņām.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.