1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Pārliecībai par sevi nav jābūt skaļai…

 

Kurš gan nevēlas būt pārliecināts par sevi? Kurš gan nevēlas justies ērti savā ķermenī? Lielai daļai cilvēku darbs pie pašvērtējuma ir sarežģīts un ļoti privāts process, kas ilgst visu mūžu un prasa daudz izmēģinājumu un kļūdu.

Mēs domājam, ka par sevi pārliecinātam cilvēkam ir jābūt spēcīgai aurai, kura burtiski izstaro gaismu. Mēs pieņemam, ka par sevi pārliecināts cilvēks saprot, ko teikt un kā rīkoties. Tas ir cilvēks, kuram vienmēr ir savs viedoklis un viņš nebaidās to atskaņot. Viņš vienmēr ir tas, kurš saka pēdējo vārdu un viņš zina, kā komunicēt ar svešiem cilvēkiem.

Mēs, nez kāpēc, kļūdaini uzskatām, ka liela daļa ekstravertu cilvēku īpašību ir pielīdzināma pašpārliecinātībai, un tikmēr visas introvertu īpašības ir pretējas. Taču patiesa pārliecinātība nāk no iekšienes, un tā sākas ar sevis pieņemšanu. Tā piedzimst mūsos un sāk iznīcināt visus aizsargslāņus, kurus tu sev uzliki ilgu gadu garumā, lai norobežotos no jebkādām briesmām. Un, kad tu noņem to pēdējo slāni, tu pieņem sevi pilnībā, ieskaitot arī vecās kļūdas.

Pārliecībai par sevi nav jābūt skaļai vai kliedzošai. Tā ir mierīga un neuzmācīga īpašība. Tā nav stingra  savas taisnības pierādīšana, citu apklusināšana un nerūpēšanās par to, kā citi jūtas pēc jūsu sarunas.

Mēs runājam par savu domu un skatpunkta pieņemšanu, nenoraidot citu uzskatus. Nevajag jaukt pašpārliecinātību ar iedomīgumu. Iedomīgums, kā reiz, slēpj nepārliecinātību. Par sevi pārliecināts cilvēks – tas nav tas, kurš atrodas uzmanības centrā vai ir galvenais pļāpa draugu kompānijā. Par sevi pārliecināts cilvēks ir tas, kurš apzinās savas stiprās puses, nejūtoties labāks par citiem. Viņš saprot, ka viņam ir savi plusi, bet citiem – viņu plusi.

Pārliecība par sevi no apkārtējiem neko nepieprasa un nav orientēta uz ārieni. Ja tu dusmojies un trako, kad kāds tev nepiekrīt, tas tikai parāda to, ka tev pārliecības par sevi pietrūkst. Kad tu patiesi tici sev, tu zini, ka dusmoties un rakņāties katrā sīkumā vienkārši nav jēgas.

Nejauc pašpārliecinātību ar milzīgu ego. Nedomā, ka tu esi labāks, gudrāks un augstāk. Tavu zināšanu kopums nav galējais punkts. Tev vēl nāksies mācīties no citiem. Pārliecība par sevi ir klusa un pieticīga, un tev nevienam nav to jāpierāda. Tu vienkārši zini, ka tev tā ir, un tu to jūti un pilnībā pieņem.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.