8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Pieci godīgi jautājumi, kuri jāuzdod sev, pirms attiecību uzsākšanas

 

Patīkams satraukums, taureņi vēderā, smaidi un iemīlēšanās… Tas viss, protams, ir jauki, taču pirms ļauties jaunām attiecībām, būtu vērts apstāties un ar skaidru prātu uzdot sev pāris jautājumus.

Vai es apzinos savas robežas?

Pirms uzsākt jaunas attiecības, ir svarīgi zināt, ar ko tu esi gatava samierināties, un ar ko, nē, lai tad, kad rodas konkrēta situācija, tu skaidri apzinātos savu pozīciju. Kad cilvēks nezina, kāda veida komunikāciju attiecībās vēlas, viņš ir spējīgs biežāk „pievērt acis” un pārāk daudz piedot. Bet, kad mēs uz kaut ko pieveram acis, tas atkārtojas un kļūst par normu. Mēs pierodam un domājam, ka tā tam ir jābūt. Tāpēc ir svarīgi jau pašā sākumā nospraust savas robežas.

Mīlestība man ir nepieciešama, lai justu to, kā man pietrūkst, vai vienkārši kā bonuss dzīvē?

Viena lieta ir sākt attiecības, kad tu jūti, ka tava dzīve ir pilnvērtīga, bet cita – kad tu bēdz no vientulības. Pilnvērtīga mīlestība un attiecības var būt tikai pirmajā gadījumā, kad ir daudz mazāks risks kļūt atkarīgam.

Kādas ir manas pamatvērtības?

Tas ir ļoti svarīgs jautājums. Ir skaidri jāzina, kas tavā dzīvē ir vērtība, ko tu cieni, kādas ir tavas prioritātes. Tev ir jāizvēlas partneris, kura vērtību sistēma sakrīt ar tavējo.

Kādas ir manas vajadzības?

Ir ļoti svarīgi zināt, ko tu sagaidi no attiecībām, cik daudz laika tev ir nepieciešams kopā ar otru cilvēku, kādā veidā tu gribi tikt mīlēta, kādā veidā būtu jārisina konflikti un vēl, vēl, vēl… Mums ir jāapzinās savas psiholoģiskās, fiziskās, emocionālās un seksuālās vajadzības, lai partneris arī tās varētu saprast un apmierināt.

Kā es veidošu līdzsvaru savā dzīvē?

Tas ir svarīgi. Ja tu nezini, kā to darīt, attiecības viegli var „aprīt” tavu dzīvi. Ir jāprot rast līdzsvaru starp draugiem, ģimeni, darbu, privātajām interesēm un partneri. Tur arī slēpjas laimīgas dzīves noslēpums.

 

Materiāli rakstam no portāla „Soulpost”.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.