5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Modes fotosesiju uzņemt ar viedtālruņa kameru? Tas ir iespējams!

 
Attēls: Publicitātes

Vai ir iespējams uzņemt modes fotosesiju ar mobilā tālruņa kameru? Fotogrāfe Natālija Berezina pieņēma šo izaicinājumu un piedalījās modes fotosesijā, kas pilnībā fotografēta ar Huawei P20 Pro.

Fotosesijā tika salīdzināti fotoattēli, kas uzņemti gan ar viedtālruņa Huawei P20 Pro kameru un ar profesionālo spoguļkameru. Fotogrāfijas tika uzņemtas dažādos režīmos, lai testētu abu kameru kapacitāti, tika testēts abu kameru portreta režīms, tālummaiņas funkcija, zems apgaismojums un asuma dziļuma kadri. Fotosesijā modeles lomā iejutās digitālo mediju un modes eksperte Līga Zemture, kas ikdienā savā Instagram kontā pulcē vairāk kā 105 tūkstošus sekotāju no Latvijas un visas pasaules. Fotogrāfijas salīdzināšanai redzamas šeit:

Attēls: Publicitātes

Manā pieredzē šī bija pirmā reize, kad žurnāla fotosesijas bildes taisīju ar viedtālruņa kameru. Jāatzīst, ka sākumā tas šķita kā liels izaicinājums, taču rezultāts mani patīkami pārsteidza, jo bildes sanāca patiesi radošas, kvalitatīvas un tādas, ko var izmantot kā profesionālu darba rezultātu. Fotosesijas rezultātā mums izdevās  panākt vienlīdz skaistus fotoattēlus kā ar profesionālo spoguļkameru, tā arī ar viedtālruni,” par savu pirmo pieredzi fotografējot ar Huawei P20 Pro stāsta fotogrāfe Natālija Berezina.

„Visvairāk man patika viedtālruņa kameras iespējas fotografējot sarežģītos gaismas apstākļos, piemēram ļoti saulainā vai zema apgaismojuma vidē, tāpat interesants šķita kameras portreta režīms, kur izpludinot fonu ar bokē efektu, iespējams panāk patiesi māksliniecisku rezultātu,” tupina Natālija Berezina.

Līga Zemture, kas fotosesijā iejutās modeles lomā, atzīst, ka rezultāts sanācis unikāls un kvalitatīvs kā arī strādāt ar tālruņa foto kameru šķita jau ierasti, jo lielākā daļa Līgas  Instagram bilžu ir veidotas tieši ar telefonu. „Protams, ir ērti fotografēt ar telefonu, jo, ja kamera sver pāris kilogramus, tad telefonam šajā ziņā ir savas priekšrocības. Visvairāk ikdienā fotografējot ar viedtālruni novērtēju to, ka to ātri var ķert mirkļus, jo tā kā telefons ir vienmēr pa rokai, ir iespējams uztaisīt unikālus kadrus,” par savu pieredzi radot skaistus fotoattlēlus ar viedtālruņa kameru stāsta Līga.

 

Autors: Vilands 17.05.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.