13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Veic ģenerāltīrīšanu virtuvē – lietas, no kurām būtu jāatbrīvojas

 

Pat, ja tu uzskati sevi par ļoti organizētu un tīrīgu cilvēku, daži priekšmeti virtuvē var liecināt par pretējo. Paraugies sev apkārt un uzzini, no kā tev būtu jāatbrīvojas.

Plastmasas un papīra maisiņi

Kad tu aizmirsti mājās savu iepirkumu somu, tu neizbēgami iegādājies jaunus, un tie beigās sakrājas visās iespējamajās atvilktnēs. Atbrīvo vietu savā virtuvē, vienkārši izmetot visus maisiņus ārā un iegādājies beidzot auduma somu, kuru vienmēr nēsā sev līdzi.

Vecie pārtikas dēlīši

Tāpat kā citām virtuves ierīcēm, arī dēlītim gaļas un dārzeņu griešanai ir derīguma termiņš. Ja tas ir mīļākais dēlītis, tad visticamāk to klāj gana daudz plaisu un skrambu, kuras ir pilnas ar baktērijām.

Pārsaldēti produkti

Sasaldēts ēdiens var glabāties ilgi, taču tas nenozīmē, ka tas var glabāties mūžīgi! Ja produkti saldētavā izskatās tā, it kā tie būtu iestinguši sniegputenī, met tos ārā. To labums un garšas kvalitāte var tikt apšaubīta.

Reklāmas lapiņas un kuponi

Ar tiem bēda ir tāda pati kā ar plastmasas maisiņiem. Tu automātiski nes mājās šo makulatūru, ko tev iespieda rokās veikalā vai tu izņēmi no pastkastītes. Izmet tos papīrus ārā un nepiesārņo virtuvi!

Saskrāpētas pannas un katli

Ja uz tādiem traukiem ir skrambas, tas nozīmē, ka ēdiena pagatavošana būt apgrūtnoša. Pat, ja tev ir žēl mest ārā, saņem savu drosmi un atvadies no trauka, kas savu laiku ir nokalpojis.

Vecas garšvielas

Kad garšvielas plauktā glabājas ilgāk par gadu, ir pienācis laiks tās iemainīt pret jaunām. Garšvielas ar laiku zaudē savu spēku un aromātu, tāpēc nebēdājies, ja ir jāizmet pat gandrīz pilnas paciņas. Zināsi, ko vajag pirkt atkārtoti un no kā jāatsakās uz visiem laikiem.

Sadzīves ķīmija

Sadzīves tīrīšanas līdzekļiem arī ir derīguma termiņš. Ja tu tos neizmanto regulāri, tad sašķiro arī tos. Atstāj tikai to, kas tev ir patiesi vajadzīgs un pārliecinies par to, ka derīguma termiņš ir labs.

Vecās plastmasas kastītes

Tā ir lieta, kas virtuvē taisa vienu no lielākajiem haosiem. Kur ir atbilstošais vāciņš? Re, vienā plaisa. Nekas, izmantosim tikai sausiem ēdieniem. Kāpēc trauki veļas ārā no plaukta ikreiz, kad to atveram? Sašķiro šos trauciņus un izmet vecos, jo arī plastmasa ar laiku nolietojas un kļūst kaitīga.

Ieplīsuši trauki

Ja šķīvī ir plaisa, bet ēdiens vēl nekrīt cauri, tas nenozīmē, ka to vēl var izmantot. Plaisās uzkrājas baktērijas, bet ar vaļējām plīsuma vietām var pat satraumēties.

Atvilktne visādiem sīkumiem

Vari nosaukt to par otru atkritumu spaini, jo tu tur liec visādus sīkumus, domājot, ka tie kādreiz var noderēt. Paskaties, kas tajā atvilktnē glabājas. Visticamāk visādas gumijas, striķīši, vāciņi, plasmas as galda piederumi, papīri, maisiņi un vēl visādas nevajadzīgas lietas.

Lieki šķīvji un krūzes

Daudzi trauki tiek sadāvināti, kādu tu nopērc pati, jo veikalā iepatīkas, vēl tiek glabāti jau ieplīsušie, bet mīļie trauki… Kur vispār kārtība? Tie aizņem tik daudz vietas! Sašķiro arī tos, saplīsušos izmet, ja ir kādi labi, atdod labdarībai.

 

Materiāli rakstam no portāla “Home Life”

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.