1.7 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

5 kosmētiskās procedūras, kuras nevajadzētu veikt mājas apstākļos

 

Ik pa laikam mēs rakstām par procedūrām, ko pavisam viegli var veikt mājās un ietaupīt uz salona apmeklējumu. Taču šīs piecas gan labāk uzticēt profesionālim…

Negriez matus

Jā, dažkārt frizētavā tas var izmaksāt vairāk, nekā gribētos. Jā, ponija nogriešana var izmaksāt gandrīz tikpat, cik visu matu nogriešana. Taču tas nenozīmē, ka tev no tā ir jāatsakās un mati jāgriež pašai mājās. Tu nolemsi griezt, tad šķitīs, ka viena puse nedaudz jāpielabo, tad atkal otra… Un tā tu nonāksi līdz situācijai, kad neko vairs nevarēs labot, jo matu vienkārši vairs nebūs!

Nemaini strauji matu krāsu

Ja tu vēlies nedaudz uzlabot matu toni, piekrāsot matus starp frizētavas apmeklējumiem vai vienkārši aizkrāsot sirmos matus, nekādu problēmu. Mūsdienās daudzas matu krāsas ir lieliski piemērotas lietošanai mājās. Taču, ja tu vēlies no blondīnes kļūt par bruneti vai, vēl ļaunāk, no brunetes pārtapt par blondīni… Lūdzu, apstājies.

Nekoriģē uzacis ar vaska vai diega palīdzību

Kvalitatīvai un drošai uzacu formas veidošanai un piekoriģēšanai mājas apstākļos derēs tikai pincete. Strādājot ar vasku, ir jāievēro dažādi svarīgi noteikumi  – temperatūra, uzklāšanas virziens, strēmelītes noraušanas ātrums utt. Pastāv liela varbūtība savainot ādu, ja darīsi to pati. Ar diegu ir līdzīgi – noraustīsies roka, un viss būs cauri. Labāk nesāc.

Nespied dziļas pumpas

Kad uz sejas parādās kāds nepatīkams melnais punktiņš vai sīka pumpa ar baltu galiņu, rokas tā vien pašas stiepjas tās izspiest… Un nekas traks, ka tā. Vienkārši nodezinficē ādu pirms un pēc spiešanas un uzklāj uz brūces krēmu pret pūtītēm. Taču, ja pumpa ir dziļa un ja āda tai apkārt ir sapampusi un sāp, jo vairāk spiedīsi, jo plašāk izplatīsies infekcija. Tas nozīmē, ka āda pamps vēl vairāk, vienai pumpai saradīsies “kaimiņi”, bet pēc kāda laika paliks pigmentācijas plankumi vai, vēl ļaunāk, rētas. Labāk uztici šo problēmu risināšanu profesionālim.

Neizmanto zobu pastu uz sejas

Tas ir, neizmanto to kā dezinfekcijas līdzekli ādai. ”Padoms uzklāt nelielu zobu pastas daudzumu uz pumpām“ joprojām ir dzīvs un turpina izplatīties sieviešu vidū. Taču šādas metodes var sagādāt lielāku ļaunumu, nekā labumu. Nokļūstot ādas iekšējā slānī, zobu pastas sastāvdaļas var veicināt tādu iekaisumu, ka mazā pumpiņa šķitīs nieks. Labāk izmanto speciālu krēmu, kas ir paredzēts tieši pūtītēm.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.