5.3 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Rīgā viesojās izcilais itāļu parfimērs Paolo Terenzi

 
Attēls: Publicitātes

Trešdien, 16.maijā, u/v Debenhams viesiem tika dota iespēja satikt izcilo itāļu parfimēru un parfimērijas nama Tiziana Terenzi prezidentu Paolo Terenzi, kā arī kopā ar meistaru pagatavot īpašas aromātiskās sveces. Pasākumā pulcējās nišas aromātu cienītāji, tajā skaitā aktrise un rotu zīmola „Soulstones” īpašniece Agnese zeltiņa ar māsu dermatoloģi Laumu Valaini, blogere Maija Armaņeva, žurnāliste Dace Kaņepe.

Paolo Terenzi ir uzņēmuma prezidents un galvenais parfimērs, jeb kā viņš pats saka, “esmu zīmola “deguns” un mans DNS sastāv no aromātiskām molekulām”. Terenzi ir profesionāls mūziķis ar jurista un filosofa grādu,studējis ķīmiju un fiziku, bet pirms darba uzsākšanas ģimenes uzņēmumā, strādājis ar atzītākajiem pasaules modes un skaistumkopšanas zīmoliem.

Mini sveču darbnīcā Paolo Terenzi mācīja viesiem izgatavot Tiziana Terenzi klasiko “The Mini” sveci, kas ir zīmola vismazākā svece, pildīta baltā vai melnā stikla traukā ar logotipu, kas ir iespiests ar 24 karātu zeltu.

Uzsākot meistarklasi, Terenzi pastāstīja par dažādajiem vaska veidiem, kuri tiek izmantoti sveču liešanā. “Šis ir īpašs vaska veids, ko mēs izmantojam (Paolo tēvs ir izveidojis tādu vasku, ka tas ir tik tīrs, ka to var ēst, un šajā vaskā nav ne svins, ne polimēri, kas var būt kaitīgi cilvēka veselībai), tas ir organisks un netoksisks, un tas izdeg tik tīri, ka tad, kad svece būs izdegusi, jūs varēsiet atkārtoti izmantot skaisto stikla trauku,” stāsta meistars, kamēr griež vasku, kuru ievieto speciālās tējkannās, atgādinot viesiem, ka vasks nevar pārkarst, jo tad var tikt iznīcināts vaska sastāvs.

Attēls: Publicitātes

Svecēm tika pievienotas smaržvielas un “slepenā sastāvdaļa”, kas ir atbildīga par sveces ilgo smaržu. Sveču liešanai ir jābūt lēnai un vienmērīgai, lai vaskā nerodas gaisa burbuļi. Kad vasks pie trauka apakšas ir atdzisis, tad var likt sveces dakti, sveču daktīm Terenzi neizmanto mums pierasto kokvilnas dakti, bet gan koka dakti, “šajā daktī ir divu veidu koki, pirmais, kas pastiprina smaržu, kamēr otrs rada sprakšķošu skaņu”.

“Pagatavotās sveces degs septiņas stundas, radot unikālu maņu pieredzi, kasietver gan skaņu, gan smaržu, uzlabojot jūsu noskaņojumu,” piebilda meistars, parakstot izgatavotās sveces.

 

Autors: Action PR Group 18.05.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.