5.3 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Plāno pareizi – labākās un sliktākās dienas diētas uzsākšanai

 

Diena, kurā tu nolem ēst pareizi vai sākt kādu diētu, var būt daudz svarīgāka, nekā tu iedomājies. Diētu uzsākam ātri, bet izturam pavisam neilgi. Kāpēc? Tāpēc, ka sākuma laikam ir liela nozīme!

Labākā diena: kad tu jūties gatava

Nereti veiksmīga diēta ir kāda spēcīga stimula rezultāts. Iespējams, tu biji pie ārsta, un viņš tev teica, ka ir jāzaudē svars, vai arī tu jūti, ka pašai ir grūti dzīvot un nepatīk skatīties spogulī. Kad rodas šāda situācija, mēs nospaužam sev drīzāk emocionālu mērķi, un tas nostrādā.

Labākā diena: pēc tavas dzimšanas dienas

Eksperti to sauc par „jaunā starta efektu”. Izrādās, ka cilvēki ar lielāku varbūtību mainīs ēšanas paradumus pēc īpašiem datumiem (piemēram, dzimšanas dienas). Ja tu domā, ka vajadzētu sākt diētu, tas būs īstais laiks.

Labākā diena: Pirmdiena

Tas ir nedēļas sākums, un tu esi gatava pieņemt šo „jauno sākumu”. Jebkura pirmdiena – tā ir lieliska diena, lai uzsāktu kaut ko jaunu. Pirmdienu daudzi cilvēki uzskata par restarta pogu un motivāciju jaunu uzdevumu risināšanai. Pie tam, ja tu pārēdies brīvdienās, iespējams, ka nedēļas sākumā būsi gatava pāriet uz vieglāku, svaigāku un veselīgāku ēdienu.

Labākā diena: Pēc lielām pārmaiņām dzīvē

Pieņemsim, ka tu mainīji dzīvesvietu vai darbu un tagad plāno savu dzīvi organizēt nedaudz citādāk. Lūk, organizē arī savus ēšanas paradumus citādāk. Jauns dzīvesveids un jauna rutīna ir lielisks laiks, lai to darītu.

Sliktākā diena: Pirms svētkiem vai to laikā

Tu tiešām domā, ka varēsi savaldīt sevi un neapēst kaut ko garšīgu no tā, ko ēd visi pārējie? Labāk nogaidi, kad lielie svētki un ēšanas prieki būs garām un diētu sāc tad.

Sliktākā diena: Kad darbā ir saspringts laiks

Kad darbā valda haoss vai kāda projekta termiņi „deg”, tas nav piemērots laiks, lai uzstādītu sev mērķi tievēt. Saspringtais grafiks visticamāk neļaus tev pieturēties pie sev dotajiem solījumiem. Laika trūkums un aizmāršība var visus diētas plānus izjaukt.

Sliktākā diena: Piektdiena

Tuvojas brīvdienas, tu gribi picu, alu, saldējumu… Nedēļas nogale noteikti nav labākais laiks, lai sāktu diētu. Atceries, ilgstoši ieradumi ir spēcīgāki, nekā īslaicīgi entuziasma uzplaiksnījumi. Arī brīvdienas nav labākais laiks.

Sliktākā diena: Uzreiz pēc atvaļinājuma

Atvaļinājumā daudzi cilvēki atslābinās un atļaujas dažādiem garšu baudījumiem. Tāpēc diētas uzsākšana uzreiz pēc atvaļinājuma emocionālā ziņā būs liels izaicinājums un pārdzīvojums. Šo sajūtu sauc par „pēdējās maltītes efektu”, jo tu noskaņojies uz sevis ierobežošanu pēc atpūtas, kas nozīmē, ka atpūtas laikā neierobežo sevi it nemaz. Dod sev laiku, ļauj organismam pārslēgties no atvaļinājuma režīma ierastajā, un tikai tad kaut ko sāc plānot.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.