5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Skaistumkopšanas produkti, kuri nav guvuši atzinību dermatologu vidū

 

Ne velti runā, ka veikalos ir jāpievērš uzmanība produktiem, kuriem ir uzraksts „Iesaka dermatologi”.Vai tu kādreiz esi domājusi, kādus skaistumkopšanas produktus izmanto speciālisti un kādiem viņi veikalā iet garām ar līkumu? Portāls „Brightside” ir apkopojis veselu sarakstu ar produktiem, kuri ir dermatologu „melnajā sarakstā”.

Roku un ķermeņa losjons

Dermatologi parasti izmanto krēmu, kas ir „smagāks” un satur vairāk ādai nepieciešamo mitrinošo un barojošo sastāvdaļu, nekā losjons. Krēms „apņem” ādu un izveido barjeru, kas neļauj zust mitrumam, bet losjons šo funkciju neveic. Ķermeņa losjonos parasti ir lielāks ūdens daudzums, nekā krēmos. Losjons ir piemērots ādai, kas nav pārāk sausa, vai tiem, kam nepatīk gaidīt, kamēr līdzeklis iesūcas ādā.

Melnās ogles plēves sejas maskas

Šis produkts pēdējā laikā ir izpelnījies lielu popularitāti, taču speciālisti apgalvo, ka šādu masku noņemšana ir sāpīgs process un tas var traumēt ādu. Šādas maskas sastāvdaļas ir agresīvas, tā atbrīvo ādu gan no atmirušajām, gan vēl veselajām ādas šūnām, matiņiem un taukvielām (kas ādai ir nepieciešamas).

Pretiedeguma sprejs

Eksperti piekrīt, ka sprejs lietošanā ir ērts, taču krēms ir efektīvāks. Ir neiespējami spreju uzklāt biezā kārtā. Pie tam, kad līdzeklis tiek izsmidzināts, daļa tā nemaz nenonāk uz ādas. Var lietot abus, bet lielākai drošībai izvēlies krēmu.

Iedegumu veicinošās eļļas

Tās ne tikai nepasargā ādu no UV starojuma, bet tās arī aizsprosto poras. Tas atkal pasliktina ādas stāvokli.

Pēdu maskas

Priekš kam tērēt naudu mitrinošām un barojošām pēdu maskām, ja krēms var sniegt to pašu efektu?

Kokosriekstu eļļa

Kokosriekstu eļļa ir ļoti populārs produkts, it īpaši mājas lietošanā. Taču tā nav labākā izvēle sejas ādas kopšanai. Kokosriekstu eļļa padara ādu taukainu, aizsprosto poras, kas var novest līdz aknei un pigmentācijas plankumiem.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.