9.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Iemesli, kādēļ mājās ir nepieciešama krājkase (pat, ja tu vairs neesi bērns)

 

Vecā naudas krāšanas metode strādā un noder pat plastikāta karšu un online maksājumu ērā. Kādēļ katram mājās būtu nepieciešama krājkase?

Tu sniedz labu piemēru bērniem

Krāšana ir svarīga prasme, kura jāapgūst jau bērnībā. Tāpēc vārdi ir jāapstiprina ar darbiem. Regulāri met krājkasē monētas un stāsti bērniem, kādā veidā tev ir izdevies ietaupīt un kādēļ tu vispār krāj. Tādējādi bērni labāk izpratīs uzkrāšanas mehānismu un motivāciju to darīt.

Tu vari izsekot procesu

Neraugoties uz lielo pieejamo aplikāciju daudzumu, daudzi cilvēki turpina izmantot lapiņu un pildspalvu, jo tas vienkārši ir efektīvāk. Līdzīgi ir ar krājkasi. Cilvēkam patīk reāli redzēt rezultātu. Tas, ka cipars bankas kontā kļūst lielāks, ir forši, taču krājkase, kas acu priekšā piepildās ar monētām un banknotēm ir jauns līmenis. Pie tam, mērķis ir redzamāks – piepildīt trauku līdz pašai augšai.

Tu kontrolē daļu savas naudas

Monētas nereti ir atrodamas daudzās vietās – kabatās, somā, uz zemes, uz galda, dīvāna spraugās, veļasmašīnā… Tādā veidā tās biežāk tiek uzskatītas par traucēkli un atkritumu. Tā vietā sāc visas monētas likt krājkasē, un tās atkal atgūs savu vērtīgo naudas statusu.

Tu vari nopirkt kaut ko

Šis punkts izriet no iepriekšējā. Parasti pret monētām izturas nevīžīgi, jo pa tām neko vērtīgu tāpat nevar nopirkt. Taču, ja to visu sakrās vienkopus, sanāks laba summa. Varbūt mašīnu pa to naudu nenopirksi, taču tāpat būs patīkami, ja varēsi iekrāto iztērēt lietderīgi.

Tev ir skaidra nauda neplānotiem gadījumiem

Mūsdienās daudziem makā ir vairākas kartes un vispār nav skaidras naudas. Problēma var rasties, kad pēkšņi tomēr skaidru naudu vajag, bet līdz bankomātam iet iespējas nav. Piemēram, ja tu pasūti ēdienu uz mājām vai tev jāskrien uz autobusu, kurā var norēķināties tikai ar skaidru naudu.

Tu veido noteikumus

Veidot uzkrājumus var nebūt aizraujošākais process pasaulē. Tāpēc izveido uzdevumu vai mērķi – piepildīt krājkasi līdz galam vai uzkrāt noteiktu summu. Tu vari izdomāt spēles noteikumus. Piemēram, katru dienu ielikt tajā konkrētu naudas summu.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.