12.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Pieci padomi, kā uzņemt perfektu pašbildi jeb selfiju

 

Vai kāds no pēdējiem Tevis uzņemtajiem attēliem ir bijis selfijs? Visticamāk, ka katrs no mums pēdējā mēneša laikā ir uzņēmis vienu vai pat vairākus selfijus, jo selfiju uzņemšana nenoliedzami kļuvusi par daļu no modernā dzīvesveida, un viedtālruņu ražotāja Huawei veiktais pētījums liecina, ka 74% no 25 līdz 31 gadus veciem cilvēkiem regulāri uzņem selfijus. Tādēļ Huawei eksperti ir apkopojuši noderīgus padomus, kas palīdzēs uzņemt perfektu selfiju katru reizi.

  1. Izvēlies tālruni ar labu priekšējo kameru

Svarīgākais priekšnosacījums tam, lai selfijs izdotos labs, ir labas izšķirtspējas priekšējās kameras izvēle. Kamēr daudzi viedtālruņu ražotāji pārlieku lielu uzmanību priekšējās kameras veiktspējai nepievērš, Huawei arvien turpina attīstīt tālruņu priekšējās kameras kvalitāti. Tā piemēram, Huawei P20 Lite modelī iestrādātā priekšējā kamera ar 16 MP izšķirtspēju un diafragmas atvērumu līdz f/2.0, kas padara to par spēcīgu konkurentu citu viedtālruņu ražotāju kameru vidū.

  1. Atceries par labu apgaismojumu

Labs apgaismojums var pilnībā izmainīt fotoattēlu. Vislabākā gaisma selfiju uzņemšanai ir pēcpusdienas gaisma, kad saules stari dod pietiekamu apgaismojumu, bet tajā pašā laikā tas nav pārlieku spēcīgs. Uzņemot selfiju jāatrod balanss starp tiešajiem saules stariem un ēnu – vislabāk uzņemot selfiju atrast vietu, kur saules gaisma piepilda telpu netiešā veidā, teiksim, no sāna vai mugurpuses. Tāpat jāatceras, ka, uzņemot selfiju, jāizvairās no ēnu krišanas uz sejas – tas var padarīt sejas vaibstus asākus un izcelt sejas ādas nepilnības.

  1. Izvēlies pareizo leņķi

Būtiskākais uzņemot selfiju ir izzināt savas priekšrocības un izcelt tās. Pastāv viena poza, ar kuru nokļūdīties nav iespējams – uzņemot selfiju kamerai ir jābūt pavērstai nedaudz uz augšu un zodam jābūt nedaudz piepaceltam, tā lai kakls un zods neatrodas vienā līnijā. Tāpat, uzņemot selfiju, jāatceras, ka vislabāk selfijs izdosies, ja kamera būs pavērsta nedaudz uz sānu, tā izceļot kādu no sejas pusēm.

  1. Atceries par fonu

Arī tam, kas atrodas bildes fonā, ir liela nozīme. Jāņem vērā, ka fons selfijā būs redzams, un tam ir liela nozīme. Tādēļ visneparastākie selfiji izdodas tad, kad fons ir pietiekami interesants vai neparasts – piemēram, pilsētas panorāma, daba vai vienkārši neparasts telpas iekārtojums. Taču ne vienmēr ir iespējams panākt perfektu fotoattēla fonu. Te lieti noderēs bokē efekts – tas fokusējas uz fotogrāfijā priekšā esošo objektu, bet fonu izpludina. Ar tā palīdzību Tava seja būs izcelta, taču nekārtīgā istaba vai neveiksmīgi kadrā iemaldījies garāmgājējs – izplūdis.

  1. Atraisi radošo iztēli

Selfijs pirmām kārtām ir izklaides rīks – bieži selfijussūtām draugiem un paziņām, kur esam redzami ar smieklīgām sejas izteiksmēm. Tādēļ uzņemot selfiju nevajadzētu būt pārlieku nopietnam, bet eksperimentēt gan ar sejas izteiksmēm, gan pozām, jo kas zina – varbūt šādi  šķietami muļķojoties izdosies atrast perfekto selfiju pozu, kas ļaus izskatīties vislabāk. Tāpat uzņemot selfijus vari izmantot dažādus filtrus ko piedāvā gan paši tālruņi, gan dažādas aplikācijas, kā arī ir vērts izmēģināt jaunākās tehnoloģijas, ko piedāvā viedtālruņu ražotāji.

 

Autors: Vilands 25.05.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.