9.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Vēlies ceļot vienatnē? Padomi, kā atpūsties kvalitatīvi un droši

 

Gribas visu pamest, aizbraukt kaut kur tālāk projām un pilnībā ļauties sev un atpūtai? Dažkārt šī vēlme ir tik spēcīga, ka fakts, ka neviens nevēlas braukt tev līdzi, vairs nav svarīgs. Tomēr, pirms ļaujies šim piedzīvojumam, padomā par drošību. Lūk, kas jāatceras!

Pārdomā ceļojuma plānu līdz sīkumiem; izvairies no bīstamiem rajoniem. Uzzināt par bīstamām vietām jebkurā pilsētā var jau laicīgi. Izplāno arī, kur tu dosies (vismaz aptuveni). Riskēt vienatnē nevajadzētu.

Neglabā naudu vienā vietā. Ņem līdzi gan bankas karti, gan skaidru naudu. Atkarībā no ceļojuma galamērķa, skaidra nauda var noderēt dažādos, neparedzētos gadījumos. Pie tam, tev vienmēr ir jābūt rezervei gadījumam, ja tevi apzog.

Uzmani dokumentus.Labāk uztaisi dokumentu kopijas. Tās noderēs, ja gadījumā tev oriģinālu sanāks pazaudēt vai kāds to nozags.

Nestaigā apkārt naktī! Saulrieti un naksnīgās pilsētas, protams, ir jaukas, taču pat drošākajās vietās pēc tumsas iestāšanās aktivizējas vietējie „dēmoni”.

Iepazīsties ar vietējiem iedzīvotājiem jau iepriekš. Ja tu gadījumā ceļo, izmantojot „couchsurfing”, pacenties uzzināt par mājokļa īpašnieku kaut ko vairāk, un laicīgi palūdz viņu iepazīstināt tevi ar kādu savu paziņu. Tā tev vismaz būs dažu vietējo cilvēku telefona numuru, un, ja tev būs nepieciešama palīdzība, tu zināsi, kam to var lūgt.

Pārbaudi populāro servisu informāciju. Taksis, ēdiena piegāde un jebkurus citus pakalpojumus vajadzētu izpētīt jau laicīgi. Tā tu zināsi cenas, kā arī neiekritīsi alkatīgo taksistu vai pārdevēju slazdos.

Ieklausies sevī. Ceļojums vienatnē ir lielisks veids, kā pavadīt laiku vienatnē ar sevi un nebūt atkarīgai no svešu cilvēku bioloģiskā ritma un vēlmēm. Izmanto šo laiku maksimāli un novirzi visu enerģiju tam, lai visās jomās šis ceļojums kļūtu tev komfortabls un neaizmirstams.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.