1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Seši lēti veidi, kā padarīt mājokli interesantāku un mājīgāku

 

Atmosfēru mājoklī ietekmē ne tikai tur esošie cilvēki, bet arī priekšmeti un krāsas. Mēs piedāvājam dažus vienkāršus veidus, kā dzīvojamo telpu padarīt acīm tīkamāku un ērtāku.

Izvēlies interesantāku paklājiņu pie durvīm

Kājslauķis ir viena no pirmajām lietām, ko cilvēki pamana, kad iet iekšā kādā mājoklī. Tas var ne tikai pasargāt no netīrumiem, bet var arī kļūt par interesantu interjera elementu.

Izlem, kas tev vairāk iet pie sirds: spilgtas krāsas, neparastas formas dzīvnieku vai mākoņu formā vai paklājs ar īpašu mitruma un netīrumu uzsūkšanas spējām. Omu uzlabo arī neparasti uzraksti, piemēram, „notīri ķemas” vai „bez šokolādes iekšā nenāc”.

Ierīko dzīvoklī ziemas dārzu

Istabas augu nevar būt par daudz! Tos var likt ne tikai istabā uz palodzes vai uz balkona, bet arī vannasistabā un koridorī, ja tur iekļūst vismaz neliels daudzums gaismas. Nereti telpaugus nemaz nav jāpērk: palūdz stādiņu draugiem vai radiem, lūdz, lai jubilejās griezto ziedu vietā dāvina podiņus utt. Pie tam, gan jau atradīsies kāds, kam šķiet, ka augu mājās ir jau par daudz vai arī ir pienācis laiks esošos sadalīt. Ja tu mēdz aizmirst laistīt augus, tad sukulenti un kaktusi būs tev tieši laikā.

Nopērc dekoratīvos spilvenus

Pat visparastāko un nepievilcīgāko dīvānu daži skaisti spilveni var pārvērst līdz nepazīšanai. Pie tam, tos var likt arī zem galvas vai muguras, tie padara sēdēšanu dīvānā ērtāku, bet bērniem patīk ar tiem spēlēties.

Tā kā, ja tev šķiet, ka dīvāns vairs nav tik pievilcīgs kā bija, atsvaidzini to ar pāris spilgtiem vai interesantas formas spilveniem.

Izrotā māju ar dabas materiāliem

Kas teica, ka interjera priekšmeti ir jāpērk? Tos var sastapt arī mums apkārt: uz ielas, parkā, pie jūras, mežā. Var salasīt mežā čiekurus un nolikt tos traukā. Var salasīt pludmalē gliemežvākus un aplīmēt ar tiem foto rāmīšus.

Iegādājies tāfeli

Tāfele ir lieliska alternatīva līmējamajām lapiņām un zīmītēm uz ledusskapja. Tagad šī tendence ir tik populāra, ka daži cilvēki ar tāfeles tapeti izlīmē visu sienu. Visbiežāk šo priekšmetu izvieto virtuvē, taču tas patiks arī bērniem, tāpēc droši var likt arī viņu istabā. Vismaz sienas no apzīmēšanas būs pasargātas.

Iegādājies šūpuļkrēslu

Šūpuļkrēsls lieliski atslābina. Tajā var meditēt un ļauties sapņiem. Tajā var turēt klēpī bērnu un lasīt viņam pasaku. Tiesa, tas nav mazākais priekšmets. Cilvēkiem, kuriem ir maza dzīvojamā telpa, laāk iegādāties lielu un mīkstu pufu.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.