Svaigu, kvalitatīvu un „jaunu” gaļu var nemarinēt. Pietiks, ja pirms cepšanas to apbērs ar sāli un pipariem. Taču, ja vēlies dāvāt gaļai piesātinātu aromātu un neparastu garšu, izmanto jebkuru no šīm marinādēm. Vistu var marinēt 30 minūtes, bet cūkgaļu, liellopu un medījumu – 1-2 stundas.

Ja nav pārliecības par gaļas svaigumu vai kvalitāti, var marinēt ilgāk (2-6 stundas). Tas padarīs gaļu sulīgāku. Marinēt var istabas temperatūrā, taču, ja process ir ilgāks par divām stundām, labāk likt to ledusskapī.

Mūsu piedāvātajās marinādēs sastāvdaļas ir izrēķinātas uz diviem kilogramiem gaļas.

Sīpolu marināde

Sīpols piešķir gaļai bagātīgu aromātu, tāpēc daudz citu garšvielu nemaz nevajag.

Sastāvdaļas:

  • 500 g sīpolu
  • Sāls un pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

Sīpolu sagriež vairākās daļās un sasmalcina blenderī. Gaļai uzber sāli un piparus, pievieno sīpolus un kārtīgi samaisa.

Kefīra marināde

Gaļa, kas marinēta šādā veidā, sanāk ļoti maiga. Bet, pateicoties garšvielām, šašliks ļoti labi smaržos.

Sastāvdaļas:

  • 1,7 kg sīpolu
  • Sāls un pipari – pēc garšas
  • 1,7 l kefīra (ne trekna)

Pagatavošana:

Smalki sagriež sīpolus, pārliek lielā traukā un nedaudz paspaida, lai izdalās sula. Pievieno garšvielas un samaisa. Tad pievieno sagriezto gaļu un kārtīgi visu samaisa. Pielej kefīru un vēlreiz kārtīgi samaisa.

Piparmētras marināde

Šī marināde piešķirs gaļa vieglu piparmētras aromātu un patīkamu, pikantu garšu.

Sastāvdaļas:

  • 500 g sīpolu
  • 3 buntītes svaigas piparmētras
  • Sāls un pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

Apber gaļu ar garšvielām un kārtīgi samaisa. Daļu piparmētras izklāj traukā, kurā marinēsies gaļa. Pa virsu liek daļu gaļas un apsedz ar piparmētru. Turpina likt kārtās, kamēr beidzas sastāvdaļas. Pēdējai kārtai ir jābūt piparmētrai. 30 minūtes pirms marinēšanaš beigām pievieno gredzenos sagrieztus sīpolus un visu samaisa.

Majonēzes marināde

Labas kvalitātes majonēze padara gaļu sulīgu un aromātisku. Varbūt tāpēc tieši majonēzes marināde ir tik populāra.

Sastāvdaļas:

  • 300 g sīpolu
  • 500 ml majonēzes
  • 1 ēdamkarote karija
  • Sāls un pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

Ar blendera palīdzību sasmalcina sīpolus. Pievieno gaļai majonēzi, sīpolus un garšvielas un kārtīgi samaisa.

Alus marināde

Šeit ir jāņem vērā tas, ka nekvalitatīvs dzēriens šašlika garšu sabojās.

Sastāvdaļas:

  • 500 g sīpolu
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 2 tējkarotes samalta koriandra
  • 2 tējkarotes paprikas
  • Sāls un pipari – pēc garšas
  • 750 ml alus

Pagatavošana: Pievieno gaļai sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus un garšvielas. Samaisa aplej ar alu.

 

Autors: Dieviete.lv

 
0 Komentāru

Komentēt

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?