1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Iedzīvotāji aicināti uz bezmaksas tautas deju nodarbībām

 
Attēls: Publicitātes

Lai ikvienam būtu iespēja apgūtlatviešu tautas dejas un justies kā daļai no XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem, 4. jūnijā sākas tautas deju apmācību cikls, kas turpināsies visu jūniju un ikvienam būs pieejams bez maksas.

Nodarbības paredzētas ikvienam interesentam, un tās tiek organizētas cilvēkiem ar dažādiem fiziskās sagatavotības līmeņiem. Nodarbībās deju kolektīvu vadītājas, horeogrāfes Indras Filipsones vadībā visiem deju entuziastiem būs iespēja apgūt populārākās latviešu tautas dejas: Cūkasdriķos, Plaukstiņpolku, Tūdaliņ tāgadiņ,Skroderis, Oira un Sadancošana.

Nodarbību grupām var pievienoties gan pāri, gan ikviens individuāli, jebkurā laikā bez iepriekšējas pieteikšanās, tāpēc ikviens iedzīvotājs laipni aicināts izmantot iespēju, un siltajos vakaros pievienoties dejotājiem “Skanīgākajā tautas dancotavā” (LIDO Atpūtas centrā Krasta ielā),LIDO Origo, Damme un Apelsīns. Nodarbības plānotas visu jūniju, četrus darbadienu vakarus nedēļā. Katrā no norises vietām nodarbības notiks regulāri, vismaz reizi nedēļā.

“Skudriņas un tirpoņa pie katras dejas, neizsakāmas emocijas – tās ir sajūtas, kuras uz laukuma izjūt gan Dziesmu un Deju svētku dalībnieki, ganskatītāji. Šī sajūta kaut reizi dzīvē būtu jāizjūt ikvienam iedzīvotajam, tādēļ aicinu iemēģināt deju soli, pat ja tas būs pirmais! Visiem jaunajiem dejotājiem nodarbību noslēgumā būsiespēja uzstātiesDziesmu un Deju svētku virsvadītāja IlmāraDreļa veidotāLIDO tautas deju lielkoncertā, ar kuru 29.jūnijā ieskandināsim Dziesmu un Deju svētku nedēļu,”aicina latviešu tautas deju nodarbību vadītāja Indra Filipsone.

Plašāka informācija par tautas deju nodarbībām un pilns nodarbību grafiks jūnijam pieejams mājas lapā Lido.lv.

 

Autors: LIDO 04.06.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.