Uz grila var gatavot jebkurus sezonas augļus. Grilēšanas procesā auglī esošais dabīgais cukurs karamelizējas, bet aromāti kļūst vēl izteiktāki.

Kā sagatavot augļus?

Ja tu vēlies grilēt augļus, kas ir lieli (piemēram, meloni, ananāsu vai banānu), tad vienkāršis sagriez tos gabaliņos. Avokado, persikus un aprikozes var vienkārši sagriezt uz pusēm un izņemt kauliņu. Pēc tam tajā iedobīdē varēs ielikt jogurtu vai saldējumu. Sīkākus augļus un ogas var uzdurt uz iesma.

Ko likt klāt?

Dabīgais augļu cukurs ir lieliska piedeva, bet tiem, kas vēlas iet vēl tālāk, iesakām kombinēt augļus ar medu, citrusu sulu. Banānu var tīt arī follijā, papildinot ar garšvielām (apelsīna miziņa, kardamons), kādu lāsi alkohola (brendijs). Ananāsu pirms grilēšanas var nedaudz ierīvēt ar ingvera, sviesta, ruma, apelsīna miziņas un cukura maisījumu. Bumbieri un āboli garšos lieliski kombinācijā ar kanēli.

Kā apcept?

Sagatavotos augļus liek ar mīksto daļu uz restēm un grilē uz vidēji karsta grila, līdz ir iegūta vēlamā mīkstuma pakāpe. Ja vienkārši gribas piešķirt augļiem „grila aromātu”, tad gabaliņus var izvietot grila malās.

Grilētus augļus ieteicams pasniegt karstus, tā tie būs visaromātiskākie un gardākie. 

 

Autors: Dieviete.lv

 
0 Komentāru

Komentēt

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?