8.2 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Nekaunies būt tāds, kāds esi, jo tu esi unikāls un neatkārtojams!

 

Ja pieaugušie aptvertu, cik milzīgs spēks ir pateiktajam vārdam, kas veltīti jautājoši apjukušam acu pārim, iespējams, mums apkārt būtu daudz laimīgāku cilvēku, kas ar tīru sirdsapziņu varētu apgalvot: „Jā, es jutos mīlēts!”

Mazie cilvēkbērni ir jāmāca dzīvesgudri, kamēr viņi ir gatavi kārām mutēm tvert teju katru zilbi, ko pārlaižam pār lūpām. Vēl vairāk.. Uzmundrinājuma un apliecinājuma vārdi noderēs arī paziņai, kas izskrējusi no dāmistabas ar notecējušu skropstu tušu un saraudātām acīm vai senam skolas biedram, kas, lai gan apgalvo, ka viņa dzīvē viss gludi rit savu gaitu, tomēr ik pa laikam šaubās par sevi un savām izvēlēm.

„Mans bērns, nekad nekaunies būt tāds, kāds esi! Tu esi neatkārtojams, unikāls radījums! Neviens nestaigā tā kā tu. Neviens nedzied kā tu, nedejo kā tu un nespēlējas parkā tā, kā to dari tu. Tev ir tiesības uz savām domām un jūtām, uz vēlmēm un centieniem. Tu drīksti priecāties un skumt. Tev ir tiesības uz savu „Jā!” un savu „Nē!”, tev ir tiesības teikt patiesību, iet savu ceļu un svinēt to. Tev ir tiesības visu sabojāt, tev ir tiesības uz nekārtību, tu drīksti izgāzties, pēc tam mēģināt to labot un atkal no jauna kļūdīties.

Citi drīkst uz tevi apvainoties, nepiekrist tev, izjust pret tevi greizsirdību, pat dusmoties uz tevi, taču viņiem nav tiesību par tevi kaunēties vai sodīt tevi par to, ka tu esi tu pats. Ņem vērā, ka citu sliktā attieksme nav nekas personīgs. Tās ir viņu pašu sāpes, nerealizētais potenciāls, ko viņi nevēlas vai negrib aiztikt. Viņi tevi nolīdzina līdz ar zemi, jo paši iekšēji ir miruši, taču tu esi dzīvs un laimīgs.

Atceries, ka tavs ķermenis ir ideāls, pat ja tam ir kādi trūkumi. Katrs plankums, dzimumzīme, līnija, rēta un mati ir ideāli izvietoti uz tava ķermeņa, katra tava krociņa ir svēta un katra deformācija tāda vairs nav no mīlestības skatupunkta raugoties. Tas ir apbrīnjami liels spēks, bērns, – būt tādam, kāds esi, elpot tā, kā to dari tu, kustēties savā tempā, justies tā, kā jūties tu. Tavā dziesmā ir spēks, un tavā klusēšanā ir spēks. Nekad nepazaudē saikni ar šo spēku, pat ja visa pasaule tevi spiež pie zemes un liek no tā attiekties! Nekad nekaunies par savu spēku!

Tev nav jābūt šīs pasaules vergam. Baiļu balss ir ārkārtīgi skaļa, taču klātbūtnes balss ir skaļāka. Uzticies sev! Un kad varēsi sev uzticēties, zini, ka tu drīksti uzticēties arī savām šaubām. Esi sev tuvāks! Un dzirdi manu balsi ikreiz, kad kaunēsies par sevi. Es vienmēr esmu ar tevi, mans bērns, pavisam tuvu. Es esmu tevis paša balss, iekšējā balss sevis mīlēšanai, balss, kas jūs visus sveic un atgādina to, ka jums ir tiesības pastāvēt, ka jūs esat ideāli tādi, kādi esat, ka jūs esat svēti un mīlami katrā savas dzīves mirklī.

Mana balss tevi nekad neatstās, pat ja būsi ļoti vecs; tu vienmēr būsi vērtīgs bērns.”

 

Materiāls sagatavots pēc sobiratelzvezd.ru materiāliem.

Autors: Dieviete.lv

 

2 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.