2.2 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Kā īslaicīga badošanās spēj ietekmēt tavu organismu

 

Diēta „5:2” kļuva populāra pateicoties britu ārsta un žurnālista Maikla Mouslija (Michael Mosley) grāmatām. Tās būtība ir sekojoša – piecas dienas nedēļā ēd kā parasti, bet divas – gandrīz badojies. Tādās dienās bez ēdiena ir jāiztur 14-18 stundas. Tajā laikā drīkst dzert ūdeni un dienas laikā kopumā jāuzņem vien 500-600 kcal.

Pēc zinātnieku domām, šādam uzturam ir daudz plusu. Tur var pieskaitīt ne vien notievēšanu, bet arī cukura līmeņa pazemināšanos asinīs, atmiņas un imunitātes uzlabošanos, raksta portāls „Lifehacker”.

Labums figūrai un veselībai

Mančestras Universitātes pētnieki (сравнилиThe effect of intermittent energy and carbohydrate restriction v. daily energy restriction on weight loss and metabolic disease risk markers in overweight women) salīdzināja divas diētas – dalībniekus, kuri ievēroja „5:2” diētu un tos, kas ievēroja tradicionālo diētu ar uzņemto kaloriju ierobežošanu. Izrādās, ka pirmās grupas cilvēki atbrīvojās no lielāka svara un arī cukura līmeņa rādītāji asinīs uzlabojās.

Padomi tiem, kas vēlas īslaicīgi badoties

Atceries, šāda diēta neder visiem. Cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar gremošanas sistēmu, badoties nevajadzētu. Un pat tad, ja tu jūties pilnīgi vesela, pirms diētas ievērošanas vajadzētu konsultēties ar ārstu.

Diētu ievērot palīdzēs daži ieteikumi:

-Sarunā diētu ievērot ar kādu kopā. Tā būs vieglāk.

-Rūpīgi izvērtē, ko tu ēdīsi atslodzes dienās. Pētnieki iesaka produktus, kuros ir liels olbaltumvielu un šķiedrvielu daudzums. Izvairies no cukura.

-Badošanās dienās neej lieku reizi uz virtuvi un turies tālāk no kafejnīcām.

-Pamēģini šo diētu ievērot vismaz vienu mēnesi. Ar laiku kļūs vieglāk. Tieši tad tu pamanīsi rezultātus un sapratīsi, vai tev šī diēta der.

-Nesatraucies, ja radīsies blakusefekti, piemēram, problēmas ar miegu vai gremošanas sistēmu. Ja ilgāku laiku tas nepāriet, atsakies no šīs diētas. Tad tev tā nav piemērota.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.