8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Vērtīgi ieradumi, kuri rodas, pateicoties grāmatu lasīšanai

 

Katrs no mums izdzīvo tikai vienu dzīvi, taču grāmatas ļauj apgūt desmitu cilvēku gudrību. Kad autors raksta, pārraksta un rediģē, viņš pārvērš savus vārdus par labāku sevis versiju. Lasot, cilvēks pavada laiku ar gudru cilvēku meditatīvā stāvoklī.

Tāpat kā jebkura cita tehnoloģija, arī grāmata, kura ir izlasīta bez mērķa, nesniedz neko. Taču, ja iemācās pareizi novērtēt, izvēlēties un pirkt literatūru, tad lasīšana var attīstīt vērtīgus ieradumus.

Tu kļūsi gudrāka bez jebkādām brīnumzālēm

Grāmatas stimulē smadzeņu darbību, uzlabo atmiņu un atvieglo jaunu zināšanu apguvi. Lasīšana pastāvīgi uzlabo cilvēka prātu. Tā kā, labāk atsakies no medikamentiem, kas atbild par smadzeņu darbības stimulēšanu, un pievērsies grāmatām, raksta portāls “Lifehacker”.

Tu pastāvīgi atjaunosi savas zināšanas

Daudzas lieliskas grāmatas top tad, kad autoram ir liels informācijas pieplūdums, kurš jāatbrīvo. Kad lasītājs tiek cauri šiem vārdiem un nonāk pats savā informācijas plūsmas stāvoklī, notiek maģija!

Kādu laiku palasot, tu jutīsi, ka tavs prāts tika atjaunots un pat modernizēts. Pēc tādiem uzlabojumiem tev būs vieglāk iesaistīties sarunās un arī rakstiski izpausties kļūs vieglāk.

Tu iemācīsies pavadīt laiku vienatnē

Lasot grāmatas, ņemot pauzes pārdomām un pastāvīgi sevi uzlabojot, mēs esam spējīgi attīstīt ieradumu mierīgi pavadīt laiku vienatnē. Tā var tikt galā ar vienu no pasaulē izplatītākajām problēmām – bailēm no vienatnes.

Tu pieradīsi pārņemt pieredzi tiešā veidā

Alkas pēc zināšanām ir vienīgā vēlme, kuru var bez problēmām apmierināt, neriskējot pārlieku aizrauties. Izlasot pietiekami daudz, mēs tiekam “uzlādēti” ar labām idejām un drosmi, tāpēc arī gatavi izpētīt pasauli. Mēs esam gatavi doties ceļojumā kopā ar grāmatu varoņiem.

Tu iemācīsies meditēt

Jo vairāk mēs lasām un pavadām laiku ar grāmatām, jo vairāk spējam koncentrēties un pat praktizēt apzinātību un meditāciju. Pateicoties lasīšanai mēs kļūstam mierīgāki un pacietīgāki, mācāmies koncentrēties kaut kam vienam uz ilgāku laiku.

Tu sapratīsi stratēģiskās izolētības priekšrocības

Ja tu vēlies vismaz uz brīdi izolēties no ārpasaules, tad grāmata būs īsts glābiņš.

Kāpēc tu izvēlies lasīt grāmatas? Raksti komentāros!

 

Autors: Dieviete.lv

 

1 KOMENTĀRS

  1. Grāmatas ir mana miļestība un vājība , Lasu jau no bērnības ,tam atrodu vienmēr laiku , Ja man vajadzētu izvēlēties ,tad paturētu grāmatas ,tad cits pēc tam . Lasot daudz ko uzzinu ,ceļoju un paŗdzīvoju ,pat paraudu . Grāmatas ir cita dzīve ,kurās ir vēsture ,fantāzija ,mīlestība un dziļas domas . Nav jau jālasa visu laiku ,bet mazu brīdi šai mīlestības nodarbei ,var atrast visi ,ja tik vēlas ,

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.